Michael Jackson -kohudokumentti aiheutti mylläkän somessa: "Kuvottavaa ja surullista katseltavaa"

Sosiaalisessa mediassa kuhistiin Leaving Neverland- dokumentista.

Yle esitti tiistaina Dan Reedin ohjaaman kohutun Leaving Neverland -dokumentin. 

Kohua herättäneessä dokumenttielokuvassa Wade Robson and James Safechuck syyttävät Michael Jacksonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Sosiaalisessa mediassa dokumentti sai ristiriitaisen vastaanoton. Osa keskustelijoista oli dokumentin nähtyään vakuuttunut Jacksonin syyllisyydestä.

– Hyväksikäyttöä ei ole voinut tapahtua tiettyinä päivinä, kielsivät oikeudessa, tulevat julki vasta tyypin kuoltua... Ei mitään merkitystä. Uskon 100% että puhuvat totta. Michael Jackson oli pedofiili.

– Leaving Neverlandin katsottuani en näe lainkaan syitä uskoa MJ:n syyttömyyteen. Tekijää ei luonnollisesti enää saada vastuuseen, ja uhritkaan tuskin lakiteitse oikeutta saavat. Ainoa mitä voin tehdä on kunnioittaa uhreja uskomalla heitä.

– Kyllä täytyy olla psykologiset valmiudet ja/tai kyky tunnistaa tunteita aika heikot, jos ei tämän jälkeen usko, että nämä kaverit on saaneet osumaa huolella. Ei ikävä kyllä jätä tulkinnanvaraa, lapsi parat.

Osa katsojista piti dokumenttia yksipuolisena ja otti esiin oikeudenkäynnit, joissa syytöksiä on aiemmin käsitelty.

– Peräänkuuluttaisin mediakriittisyyttä - että ihmiset eivät tekisi hätiköityjä johtopäätöksiä tunnepohjalta vaan ottaisivat etäisyyttä näkemäänsä, pohtisivat oliko elokuva objektiivinen ja jaksaisivat tutustua vasta-argumentteihin. Nyt kuultiin vain yksi näkökulma.

– Oikeudenkäyntikin käyty 2005 ja kaikki 14 syytekohtaa hylätty selkeästi täysin epäuskottavina. Nyt on kyllä syyttömyysolettama unohtunut. Oikeudenkäynti ei ilmeisesti merkitse yhtään mitään yhden dokkarin takia. Näyttötaakka olisi syyttäjillä.

Osa kommentoijista ei ottanut kantaa dokumentissa esitettyjen väitteiden todenperäisyyteen.

– Kuvottavaa ja surullista katseltavaa.

– Dokkarin Jacksonia koskevista faktoista tai "faktoista" voidaan kiistellä, mutta huomio pitäisi tekijän sijaan kiinnittää siihen sairaaseen tosiasiaan, että lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tapahtuu ja se jää usein aikuisilta näkemättä.

Lue myös:

    Uusimmat