Miehen epäillään huijanneen kymmeniltä naisilta alastonkuvia – poliisi pyytää yhteydenottoja

Keski-Suomen käräjäoikeus on jo aiemmin tuominnut miehen vastaavasta teosta, mutta tuolloin uhreina oli lapsia.

Keski-ikäisen miehen epäillään huijanneen useilta naisilta alastonkuvia sosiaalisessa mediassa, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan 1980-luvulla syntyneen miehen epäillään lähestyneen naisia niin, että mies on esiintynyt 3D-mallinnusfirman nimissä. Hän on poliisin mukaan käyttänyt useita valehenkilöllisyyksiä ja houkutellut naisia lähettämään itsestään kuvia alastomina tai vähissä vaatteissa. Mies on poliisin mukaan luvannut heille kuvauksista rahallisen korvauksen.

Miehen epäillään käyttäneen sähköpostiosoitteita, jotka ovat muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Poliisi kertoo, että sillä on tällä hetkellä tiedossa kymmeniä uhreja ja tapauksia tutkitaan petoksina.

Tuomittu aiemmin vastaavasta

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1983 syntyneen miehen aiemmin vastaavan kaltaisesta toiminnasta, mutta tuolloin hänen uhreinaan oli käräjäoikeuden mukaan alaikäisiä.

Mies oli käräjäoikeuden toukokuussa 2023 antaman tuomion mukaan lähestynyt uhreja väittäen edustavansa projektia, joissa mallikandidaateista tehtäisiin 3D-mallinnus. Tätä varten hän oli tuomion perusteella pyytänyt uhreja lähettämään itsestään kuvia vähissä vaatteissa tai kokonaan alastomina.

Hänet tuomittiin vankeuteen kymmenistä vuosina 2017–2022 tehdyistä rikoksista. Nimikkeenä oli muun muassa seksuaalinen hyväksikäyttö. Käräjäoikeudessa mies kiisti osan syytteistä, ja kokonaisuus on yhä vireillä Vaasan hovioikeudessa.

Poliisi pyytää yhteydenottoja

Sisä-Suomen poliisi pyytää mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä. Poliisin mukaan kuvatunlaisia yhteydenottoja saaneita tai sellaisesta tietäviä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen projekti.ketu.sisa-suomi@poliisi.fi.

Poliisi pyytää laittamaan otsikkoriviin tunnisteen "3D" ja viestiin ainoastaan sen, kehen poliisi voi olla yhteydessä ja mistä hänet voi tavoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat