Mies ruoski pieniä veljenpoikiaan laturinjohdolla ja poltti nelivuotiaan kasvoja – kymmenittäin vammoja

Mies pahoinpiteli julmasti hoitoonsa jätettyjä 4- ja 6-vuotiaita veljenpoikiaan. Lapsista löytyi kymmenittäin erilaisia jälkiä, kuten ihorikkoa, haavoja, mustelmia ja jopa palovammoja.

Väkivalta tapahtui lasten omassa kodissa, kun lasten äiti jätti muutaman kerran pojat näiden isän veljen vahdittaviksi. Poikien setä oli tekoaikaan 22-vuotias ja majoittui tapahtuma-aikaan perheen kotona.

Kun poikien äiti kysyi mieheltä lastensa vammoista, tämä selitti niitä lasten rajuilla leikeillä ja näiden keskinäisellä nahistelulla. Nuoremman pojan kasvojen palovammoja mies selitti allergiseksi reaktioksi, joka oli syntynyt banaanisaippuasta.

Äiti käytti lapsiaan lääkärissä ja lääkäri teki lastensuojeluilmoituksen lasten vammoista. Myös lasten päiväkoti teki lastensuojeluilmoituksen pikkupoikien vammoista.

Pahoinpitelyt päättyivät sen jälkeen, kun 4-vuotiaan pojan kasvoihin ilmaantui palovammoja. Tällöin lastensuojelu sijoitti lapset kodin ulkopuolelle.

Poltti kuopuksen kasvoja

Mies kiisti tehneensä pojille minkäänlaista väkivaltaa. Hän myönsi kuitenkin "leikkineensä" isomman pojan kanssa "ninjaleikkejä".

Pienet veljekset eivät itse osanneet tai uskaltaneet ensin kertoa tapahtumista. Sijoituksen jälkeen he alkoivat kuitenkin puhua väkivallasta.

Vanhempi pojista kertoi, että setä löi häntä laturin johdolla ja lelumiekalla erittäin kovaa, eikä suostunut lopettamaan. Hän kertoi sedän työntäneen myös pikkuveljen suuhun saippuaa.

Nuorempi pojista kertoi, että setä vei hänet suihkuun, jossa löi häntä suun ja nenä alueelle. Nelivuotiaan mukaan setä myös suihkutti häntä kuumalla vedellä kasvoihin niin, ettei hän saanut henkeä.

Valtava määrä vammoja

Pahoinpitelyt tapahtuivat useammalla eri kerralla kuukauden sisällä keväällä 2022.

Lääkärikäynneillä 6-vuotiaasta löytyi ainakin 18 mustelmaa ja 52 muuta vammaa, viivoja, viiltoja, ihorikkoja ja ruhjehaavoja. Setä oli hakannut veljenpoikaansa lelumiekalla erityisesti reisiin ja taitetulla laturinjohdolla raippamaisesti selkään, rintakehään, kaulaan, kasvoihin ja päähän.

Myös 4-vuotiaasta löytyi viivamaisia ihorikkoja, jotka sopivat syntyneeksi esimerkiksi henkarilla tai lelumiekalla. Pikkupojan reidessä, selässä, kasvoissa ja korvassa oli myös mustelmia.

Lisäksi nuoremmasta pojasta löytyi laajoja verenpurkaumia kehosta.

Lisäksi 4-vuotiaan kasvoissa oli vakavia palovammoja, joiden aiheuttaja jäi epäselväksi. Oikeuden mukaan vammat sopivat kemiallisiksi palovammoiksi, joiden aiheuttaja oli jokin nestemäinen aine.

Molemmista pojista löytyi myös jälkiä, jotka sopivat puhelimen laturin muuntajapään aiheuttamiksi.

Hovi piti törkeänä väkivaltana

Syyttäjä vaati poikien sedälle rangaistusta kahdesta törkeästä pahoinpitelystä. Lasten äidille syyttäjä vaati rangaistusta heitteillepanosta, koska tämä oli jättänyt pojat sukulaismiehen armoille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi poikien sedän kahdesta pahoinpitelystä yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Äidin syytteen käräjäoikeus hylkäsi, koska äiti oli vienyt lapset heti lääkäriin vammat havaittuaan, eikä tiennyt sukulaismiehen aiheuttaneen niitä.

Helsingin hovioikeus katsoi pikkupoikiin kohdistuneen väkivallan törkeiksi pahoinpitelyiksi. Hovin mukaan mies kohdisti rajua väkivaltaa puolustuskyvyttömin lapsiin näiden kotona useita kertoja, kun lapsilla ei ollut mahdollisuutta turvautua muihin aikuisiin.

Lapsille aiheutui pahoinpitelyistä fyysisten vammojen lisäksi pitkäaikaista psyykkistä oireilua, johon he tarvitsivat ammattiapua.

Hovioikeus määräsi miehen kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi mies joutuu maksamaan molemmille pojille 5 000 euroa kärsimyksestä ja haitasta.

Lue myös:

    Uusimmat