Mietitkö, miksi Disney tekee uusia versioita vanhoista elokuvista? Syy on yksinkertainen

Disneyn klassikkoelokuvien uudet versiot ovat tuottaneet massiivisia summia.

Disney on viime vuosina tehnyt kovalla tahdilla uusia versioita klassikkoanimaatioistaan. Elokuvajätin tapa kierrättää vanhaa on saanut osakseen kovaa kritiikkiä, mutta samalla se on osoittautunut valtavan tuottoisaksi bisnekseksi.

Uudelleenfilmatisoinnit lähtivät toden teolla liikkeelle vuonna 2010 ilmestyneestä Liisa Ihmemaassa -elokuvasta, jonka ohjasi Tim Burton ja jota tähdittivät muun muassa Johnny Depp ja Helena Bonham-Carter.

Tämän jälkeen uusia näyteltyjä tai oikeaa elämää muistuttavia versioita on ilmestynyt elokuvista, kuten Tuhkimo, Aladdin, Dumbo, Kaunotar ja hirviö sekä viimeisimpänä Leijonakuningas. Pelkästään vuoden 2019 aikana Disney on puskenut ulos kolme uudelleenfilmatisointia ja neljäs, Kaunotar ja Kulkuri, on ilmestymässä uuden Disney Plus -suoratoistopalvelun myötä marraskuussa.

Klassikkoanimaatioiden uudet versiot ovat keränneet lipputuloja yli seitsemän miljardia dollaria vuodesta 2010 alkaen. Pelkästään Aladdin ja Leijonakuningas ovat molemmat keränneet yli miljardi dollaria maailmanlaajuisesti.

Tämä siitäkin huolimatta, että Aladdinissa Henkeä näytelleen Will Smithinulkonäkö joutui naurunalaiseksi jo ennen elokuvan ilmestymistä. Uusi Leijonakuningas sen sijaan on tuomittu elottomaksi ja hengettömäksi kopioksi alkuperäisestä, värikkäästä animaatiosta. Kriitikoiden vaihtelevista arvioista huolimatta elokuva on ollut hitti lippuluukuilla.

Ainoastaan Liisa Ihmemaassa -elokuvan jatko-osa ja Burtonin ohjaama Dumbo epäonnistuivat takomaan suuria määriä dollareita Disneyn kirstuun.

Disney ei aio ainakaan vielä hidastaa. Kaunotar ja Kulkuri -uusintaversion lisäksi ensi vuonna ilmestyy uusi, näytelty Mulan-elokuva. Notre Damen kellonsoittaja, Pieni merenneito, Lumikki ja Pinokkio saavat ainakin uudet versiot tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat