Mikko Korhonen lopettaa uransa – kasasi komeat miljoonat pelikentiltä

Golfammattilaisena 20 vuotta pelannut Mikko Korhonen lopettaa kilpauransa 44-vuotiaana. 

Hän voitti Euroopan-kiertueella kaksi kilpailua: ensimmäisen 2018 Itävallassa ja toisen 2019 Kiinassa. Hän ansaitsi Euroopan-kiertueella uransa aikana palkintorahaa reilut 4,6 miljoonaa euroa.

Korhonen on Suomen nykyisistä miespelaajista kokenein. Hän pelasi pääkiertueella 255 kilpailua ja ylsi 29 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Miesten maailmanlistalla Korhonen ylsi parhaimmillaan sijalle 84 vuonna 2019. Suomalaisista vain Mikko Ilonen ja Sami Välimäki ovat olleet korkeammalla.

– Sain uraltani enemmän kuin olen koskaan unelmoinut tai toivonut. Olen kiitollinen siitä, että pystyin pelaamaan näin kauan ja olin vielä niin onnekas, että pystyin voittamaan kaksi kisaa, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan lopettamiseen ei liity dramatiikkaa, vaikka Korhosen uraan on mahtunut vaikeitakin aikoja. Hän on kärsinyt loukkaantumisista ja ollut sivussa pelikentiltä myös uupumuksen takia.

– Tämä ei ollut seinään ajo eikä ollut pakkoa lopettaa. Pääsin vielä takaisin kentille, mutta yhä enemmän alkoi tuntua siltä, että nyt on oikea aika jättää pelikentät, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat