Mikko Rantanen hurjana – rikkoi komean rajapyykin, nousi Kurrin ja Selänteen kerhoon

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen ylitti kolmantena suomalaisena 100 tehopisteen rajan runkosarjassa. Rantasen tehopisteet ovat nyt 54+48.

Rantasen kuluvan kauden 100. tehopiste syntyi, kun hän teki 3–4-kavennusmaalin Anaheim Ducksia vastaan. Suomalaisen tehopisteet ottelussa olivat 2+2, kun Colorado voitti Anaheimin 5–4 jatkoajalla.

Katso alta Rantasen 100:nnen pisteen tyylinäyte.

Aiemmin suomalaisista 100 tehopisteen rajan runkosarjassa ovat ylittäneet Jari Kurri kuudesti ja Teemu Selänne neljästi.

Rantanen saavutti viime viikolla kolmantena suomalaisena 50 maalin rajapyykin runkosarjassa. Aiemmin vastaavaan ovat pystyneet Kurri ja Selänne.

Coloradolla on vielä kolme runkosarjan ottelua jäljellä.

Rantasen lisäksi Coloradon pelaajista iskussa olivat Nathan MacKinnon pistein 2+1 ja Devon Toews kolmella maalisyötöllä.

Anaheimin tehopelaaja oli kaksi maalia tehnyt Frank Vatrano.

Bostonin David Pastrnak teki hattutempun ja rikkoi 60 maalin rajan.

Boston Bruins voitti Philadelphia Flyersin vieraissa maalein 5–3. Bostonin sankari oli tshekkiläinen hyökkääjä David Pastrnak, joka teki ottelussa kolme maalia eli hattutempun. Lisäksi Pastrnak syötti yhden maalin.

Pastrnak rikkoi samalla 60 maalin rajan runkosarjassa. Tshekkiä enemmän maaleja on tehnyt runkosarjassa vain Edmonton Oilersin Connor McDavid, jolla on kasassa 64 maalia.

Pastrnakin ohella Bostonin pelaajista tehopisteitä takoi Tyler Bertuzzi, joka syötti kolme maalia.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen urakoi ottelussa noin 26 minuuttia, sillä Flyersilla oli ottelussa vain viisi puolustajaa. Ristolainen oli ottelussa ahkera laukomalla viidesti.

Boston on varmistanut jo kauan aikaa sitten NHL:n runkosarjan voiton. Joukkue on pelannut 80 runkosarjan ottelua ja voittanut niistä peräti 63.

Philadelphian kausi taas päättyy, kun se on pelannut kaksi jäljellä olevaa runkosarjan otteluaan.

Lue myös:

    Uusimmat