Mikko Rantanen loisti karmeassa ottelussa – "Kammottavaa"

Mikko Rantanen tykitti hattutempun heti kauden avausottelussa 0:45
Mikko Rantanen tykitti hattutempun heti kauden avausottelussa.

Mikko Rantanen onnistui komeasti hattutempussa kauden avausottelussa, mutta Coloradon kannalta ottelu oli synkkä, sillä Vegas paukutti sen verkkoon peräti kahdeksan maalia.

Rantanen vei Avalanchen 1–0-johtoon, mutta Vegas iski alle puoli minuuttia sen jälkeen tasoihin. Samanlainen kaava toistui läpi ottelun. Joka kerta, kun Colorado teki maalin, vastasi Vegas lähes välittömästi.

Vegas repäisi ensimmäisessä erässä 3–1-johdon, mutta Rantanen kavensi toisen erän alussa. Vain noin reilua minuuttia myöhemmin Vegas karkasi taas kahden maalin karkumatkalle, kun Zach Whitecloud maalasi.

Coloradon Casey Mittelstadt toi Coloradon maalin päähän tilanteeseen 3–4, mutta Golden Knights täräytti osuman pari minuuttia myöhemmin.

Mikko Rantanen nosti vielä kerran Coloradon maalin päähän komealla ylivoimamaalilla, mutta tasa 90 sekuntia myöhemmin Vegas iski jälleen. Mark Stone pamautti ylivoimalla Vegasin jälleen karkumatkalle, eikä Avalanche enää toipunut tästä.

– Annoimme kaksi helppoa maalia ensimmäisen erän lopussa ja momentum siirtyi heille. Tuntuu, että aina kun pääsimme heidän lähelleen, he tekivät maalin. Meidän pitää tutkia puolustuspelaamistamme, ja kaikkien pitää parantaa, Rantanen manasi ottelun jälkeen Denver Postin mukaan.

Valmentaja Jared Bednar ei ollut lainkaan tyytyväinen, että omissa soi kahdeksan kertaa.

– Kammottavaa. Aina, kun pääsimme mukaan peliin, päästimme maalin virheen takia. Se oli turhauttavaa, koska tuntui että teimme kahta kauheammin töitä. Ajoitus oli brutaali, Bednar sanoi viitaten Vegasin maaleihin.

Kaksi Rantasen maaleista syöttänyt puolustaja Cale Makar oli myös pettynyt.

– Tänään oli yksi niistä illoista, kun vastustaja hyödynsi kaikki virheemme. On pieniä joissa pitää parantaa, mutta oli pelissä paljon positiivistakin, Makar totesi.

Varsinkin ykköskentällisen yhteispeli sujui hyökkäyspäässä komeasti, mikä johti Rantasen hattutemppuun. Se oli suomalaiselle hänen NHL-uransa kahdeksas.

Lue myös:

    Uusimmat