Mikko Rantanen paukutti historiaa – jätti taakseen todellisen NHL-legendan

Mikko Rantanen teki seurahistoriaa NHL:n runkosarjassa – katso osuma tästä

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki seurahistoriaa NHL:n runkosarjan viimeistä edellisellä kierroksella. Suomalaishyökkääjä jätti taakseen todellisen kiekkolegendan.

Colorado kaatoi NHL-runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Winnipeg Jetsin lukemin 4–2. Rantanen viimeisteli denveriläisten 2–2-tasoitusmaalin toisen erän lopussa.

Kyseinen kihautus oli Rantaselle 55. maali tämän kauden runkosarjassa. Rantanen otti Colorado Avalanchen yhden runkosarjan maaliennätyksen omiin nimiinsä. Ennen yön osumaa nousiaislähtöinen Stanley Cup -voittaja jakoi seuraennätystä legendaarisen Joe Sakicin kanssa. 

Myös kaukaloon palannut Artturi Lehkonen onnistui maalinteossa. Lehkonen latoi kiekon tyhjiin ottelun lopussa. Hän nappasi myös yhden syöttöpisteen.

Kaikkiaan Rantanen on hurjastellut runkosarjassa tehopisteet 55+48=103. Vain Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat suomalaisista aiemmin puhkaisseet 100 pistettä.

55 osumaa on kaikkien aikojen neljänneksi kovin suomalaiskausi maalimäärässä mitattuna. Rantasen temppua kovemmin ovat iskeneet Selänne kaudella 1992–93 (76 maalia) ja Kurri kahdesti (68 maalia 1985–86 ja 71 maalia 1984–85).

Coloradon osalta runkosarja päättyy perjantain ja lauantain välisenä yönä Nashvillea vastaan. 

Korjaus klo 7.44: Ottelu ei ollut Coloradolle runkosarjan viimeinen, joukkue kohtaa vielä Nashvillen. 

Lue myös:

    Uusimmat