Barkovin kipparoima Florida valtavaan painetestiin, Kakko ja Haula paikallistaistossa – tässä NHL:n itäiset pudotuspeliparit

NHL:n itäisen konferenssin pudotuspeliparit varmistuivat yöllä Suomen aikaa.

Carolina Hurricanes otti vierasvoiton Florida Panthersista maalein 6–4 päättyneessä ottelussa.

Carolinan Sebastian Aho oli syöttämässä ottelun avausmaalia, minkä lisäksi hän viimeisteli joukkueensa voittomaalin. Pisteille pääsi myös Jesperi Kotkaniemi, joka teki Carolinan toisen maalin.

Maalin makuun pääsi myös isäntien Aleksander Barkov, joka avasi joukkueensa maalitilin ottelun kolmannen erän alussa. Florida ehti kaventaa pelin tasoihin, kunnes Carolina paukutti verkkoa kolme kertaa peräkkäin.

Runsasmaalisessa kolmannessa erässä verkko heilui puolin ja toisin yhteensä 8 kertaa. Carolinan maalivahti Antti Raanta oli huilivuorossa.

Haula onnistui kahdesti - Jokiharjulle kauden kolmas maali

Buffalo Sabres peittosi kotikaukalossaan Ottawa Senatorsin jatkoajan jälkeen 4–3. Buffalon voittoa oli rakentamassa Henri Jokiharju, joka teki ottelun avausmaalin toisen erän alkuun. Kyseessä oli 23-vuotiaan oululaisen kauden kolmas maali NHL:ssä.

Jatkoajalle venyi myös New Jersey Devilsin ja Washington Capitalsin kohtaaminen, joka kääntyi lopulta vierailevan New Jerseyn voitoksi.

Erik Haula teki joukkueensa ensimmäisen ja kolmannen maalin ja valittiin ottelun tähdistöön. 32-vuotiaan porilaisen tehot ovat nyt tältä kaudelta 14+27.

Pyyhtiälle onnistunut NHL-debyytti

Columbus Blue Jackets voitti jatkoajan jälkeen Pittsburgh Penguinsin 3–2. Mikael Pyyhtiä aloitti NHL-uransa komeasti pääsemällä heti ensimmäisessä pelissään pisteille. 21-vuotias turkulainen syötti Emil Bemströmin tasoitusmaalin ottelun kolmannessa erässä. Peliaikaa Pyyhtiälle siunaantui vajaat 12 minuuttia.

New York Rangers taipui kotonaan Toronto Maple Leafsille 2–3. Kaapo Kakko teki ottelun avausmaalin toisessa erässä Vincent Trocheckin avustamana.

Madison Square Gardenin ilta päättyi kuitenkin pettymykseen, kun kanadalaiset nousivat isännistä ohi kolmannessa erässä.

Toisaalla liigakärki Boston Bruins piti kiinni voittoputkestaan ja haki vierasvoiton Montreal Canadiensista luvuin 5–4.

Idän pudotuspeliparit selvillä

Runkosarjaennätyksiä murskannut Boston Bruins saa vastaansa Barkovin kipparoiman Floridan. Panthersissa on Barkovin lisäksi kaksi muuta suomalaishyökkääjä: Eetu Luostarinen ja Anton Lundell.

Sebastian Ahon, Jesperi Kotkaniemen, Teuvo Teräväisen, Jesse Puljujärven ja Antti Raannan edustama Carolina iskee New York Islandersin kimppuun.

Herkullinen taistelupari on myös paikallisvihollisten kohtaaminen, kun New Jersey Devils ja New York Rangers mittelevät paremmuudestaan. Devilsissä hyökkää Erik Haula, Rangersissa Kaapo Kakko. New Yorkissa puolustava Niko Mikkola on parin kolmas suomalaispelaaja.