Asiantuntijan mukaan sille on selkeä syy, miksei ihastuksesi vastaa viestiisi.
"Miksei hän vastaa viestiini?"
Jokainen ihastunut tuntee tuskan, joka syntyy kipeästä tekstiviestin odottelusta. Puhelinta tulee vilkuiltua minuutin välein, mutta kiivas tuijotuskaan ei saa viestiä ilmestymään puhelimeen. Mistä on kyse?
Selitys on itse asiassa varsin yksinkertainen. Ei, ihastuksesi ei ole jäänyt auton alle. Ei, ihastuksesi puhelin ei ole yllättäen lakannut toimimasta. Hän tuskin on myöskään hävittänyt puhelintaan.
Ei. Kuten vuonna 2004 julkaistu kirja ja siitä vuonna 2009 tehty elokuva julisti, He's Just Not That Into You. Eli suomeksi: Häntä ei vain kiinnosta.
Ei ainakaan, jos on uskominen parisuhteisiin erikoistunutta psykologi Max Blumbergia, joka kertoi Mirror-sivustolle näkemyksiään asiasta. Blumberg kertoi, miksi viestiin vastaaminen voi joskus kestää niin kauan, ja toisaalta, miksi vastaus tuntuu tulevan joskus odotettua nopeammin.
"Jos joku haluaa sinua..."
Blumbergin mukaan on olemassa korrelaatio sen, kuinka kauan viestiin vastaamisessa kestää ja sen, kuinka vahvat hänen tunteensa ovat, välillä.
– Viestin lähettäminen saa väistämättömän tapahtumaan nopeammin. Jos joku haluaa sinua, todennäköisesti hän vastaa sinulle nopeasti, hän selittää.
Blumbergin mukaan ihmiset ovat nykyaikana jatkuvasti läsnä ja vastaanottavat ärsykkeitä. Siksi myös vastaus tulee yleensä nopeasti. Jos hän ei tunne samoin kuin sinä, hänellä tuskin on tarvetta vastatakaan nopeasti vaikkapa deittipyyntöön. Jos hän siis ottaa oman aikansa vastaamisessa, se ei lupaa hyvää.
Minkä arvosanan annat itsellesi?
Blumbergin mukaan vastaamisessa otetaan huomioon toisen niin kutsuttu deittailuarvo. Asiantuntija väittää, että ihmiset alitajuisesti arvioivat muun muassa toistensa viehättävyyttä, vaurautta, persoonaa, tyyliä ja älyä, ja antavat näiden ominaisuuksien perusteella tälle arvosanan. Tämän jälkeen arvosanaa verrataan siihen, jonka on antanut itselleen.
LUE MYÖS: Tiede sen todistaa: Näistä syistä kannattaa olla mieluummin sinkku kuin parisuhteessa
Joten jos annat jollekulle korkean arvosanan ja alitajuisesti ajattelet teidän olevan hyvä pari, tämä määrää aikaa, jonka käytät vastaamiseen. Sama pätee, jos alitajuisesti ajattelet hänen arvosanansa olevan korkeampi kuin sinun.
Pulaan voi joutua, jos arvosanat eivät ole todenmukaisia. Blumberg varoittaakin, mitä saattaa käydä, jos arvotat itsesi aina korkeammalle kuin muut.
– Ihmiset, joilla on liioitteleva käsitys itsestään, päätyvät sinkuksi keski-iässä ja vanhemmalla iällä – kukaan ei ole ollut tarpeeksi hyvä.
Parhaassa tapauksessa hän pelaa kanssasi
Koska ihmiset ihmiset yleensä ovat jatkuvasti puhelimen ääressä ja vastaavat nopeasti, Blumbergin mukaan vastauksen pitkittymiselle ei ole hyviä syitä. Viikon "viive" ei siis johdu puhelimen katoamisesta tai työkiireistä, vaikka niin haluaisitkin uskotella itsellesi.
– Kyllä, hän voi olla lomalla tai pelata pelejä, ja ne ovat parhaita tapauksia. Välittömien viestien aikakaudella hänellä on kuitenkin syy, jonka vuoksi hän valitsee olla vastaamatta – eivätkä ne syyt ole hyviä.
Blumbergin mukaan naisilla pelien pelaaminen on kuitenkin geeneissä, joten naiselta vastaamattomuus voi ollakin merkki siitä, että hän pitää sinusta.
Entä jos joku vastaa viestiin erittäin nopeasti?
– Sinä saatat aliarvioida itsesi tai yliarvioida hänet. Ajattelet, että "En voi uskoa, että X vastasi minulle niin nopeasti" – mutta se johtuu siitä, että sinun arvosanasi on samankaltainen kuin hänen, sinä et vain näe sitä niin.
Lähde: Mirror
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.