Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!
”Miksi mieheni ottaa minun sanomat asiat aina valituksena? Yritin selvittää meidän parisuhteessa olevia riitoja. Tuntui, että miestä ei kiinnosta ja hänen mukaan ne asiat, mitä sanoin, olivat hänelle turhia, vaikka minulle tärkeitä”, kyselee Tyttö 25.
Näin miesraati vastasi:
”Perinteinen mies-nais-ongelma. Miehellä. Ja naisella. Liian usein naiset ajattelevat että alkaessaan seurustelun miehen kanssa, mies muuttuu mieleiseksi kaikilta osin. Ei muutu. Ja sama miehellä, kun seurustelu alkaa, oletus on, että nainen antaa miehen olla oma itsensä. No ei anna. Tilanne ei ole kuitenkaan toivoton. Puhukaa, vaikka monta kertaa samat asiat läpi. Mitä sinä odotat, mitä mies odottaa. Mikä on sinulle tärkeää ja mikä on hänelle tärkeää. Kyllä se aurinko alkaa sitten aikanaan paistaa, ja reviirien raamit alkavat joustaa….. Ja alatte sitten valittaa kaikkien muiden asioista yhdessä.”
– 56, naimisissa
"Kaikkia miehiä ei ole luotu ymmärtämään keskustelun tärkeyttä. Heidän on helpompi vain syyttää naista valittamisesta ja toivoa, etteivät kuule asiasta enää. Kyse ei ole ainoastaan keskustelun kiertämisestä, vaan siitä etteivät he osaa keskustella järkevästi. Vaikka mies sanoisikin, että asiat ovat hänelle turhia ja sinulle tärkeitä, hän huomaa asioiden oikean laidan vasta, kun suhde kuihtuu pois ja asioiden selvittäminen on liian myöhäistä. Mielestäni mies, joka kokee jotkin suhteen asiat turhiksi, ei ole suhteessa oikeista syistä. Jos olisi, hän tekisi kaikkensa, jotta riidat ratkaistaisiin hyvässä hengessä eikä syyttämällä toista esimerkiksi valittamisesta. Miehen tulisi ymmärtää, että jo ratkaistut riidat eivät kasva isommiksi seuraavan erimielisyyden yhteydessä eikä hän täten kokisi keskustelun aloitustasi valitukseksi."
– 35, sinkku
"Ensimmäisenä huomioni kysymyksessä tarttui sanaan valittaminen. Valitatko? Nimittäin sukupuoleen, tai sukupolveen katsomatta kukaan ei jaksa kuunnella valitusta. Onko ongelmia niin usein, että mies ajattelee kaiken olevan jatkuvaa valitusta? Kuinka suurista ongelmista on kysymys? Jotenkin olen itse elämän aikana jo hieman oppinut, että kaikesta ei aina tarvitse valittaa, tai jotkin asiat pitää vain jättää omaan arvoonsa. Jos esimerkiksi vessanpytyn kansi jää huomautuksista huolimatta aina ylös, niin ei se siitä valittamalla parane. Helpompi on siis vain laskea se alas. Jos taas ongelma on oikea ja vahingoittaa toisen tunteita, tai itse suhdetta, pitää toinen saada kuuntelemaan. Ei kuitenkaan valittamalla, vaan oikea lähestymistapa on kaiken a ja o. Hyvin pohjustettuna ja selitettynä pitäisi jokaisen miehenkin ymmärtää, mistä lopulta on kysymys ja jos ei, niin vika ei tuossa miehessä parane. Joissain asioissa mielestäni olisi hyvä myös hieman katsoa asiaa toisestakin perspektiivistä. Voisiko itse tehdä jotain toisin, että ongelmilta ja riidoilta vältyttäisiin? Ovatko ne kaikki edes sitten oikeita ongelmia?"
– 35, sinkku
Kilpailuformi2
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.