Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!
"Miksi sosiaalinen status ja sosiaalisen median suosio ovat naisille niin merkitsevä asia?" kysyy nimimerkki Tietämätön.
Näin naisraati vastasi
"En tiedä, itse en kiinnitä huomiota Instagram-feediini, tai miltä näytän somessa. Ainoa kriteerini on, että mitä tahansa julkaisen, sen uskaltaisi nähdä mummonikin."
– 18, parisuhteessa
"Somesta on tullut paikka, jossa tärkeät asiat kerrotaan lähimmille ja kavereille. Jos sanoisit kahvipöydässä 'juoksin maratonin', tuskin haluaisit, että kaikki tuijottavat sinua kivikasvoisina sanomatta mitään. Samaan tapaan ihminen toivoo tykkäyksiä ja kommentteja kivoihin juttuihin, joita jakaa. Ei siinä ole mitään pahaa."
– 32, parisuhteessa
"Varmasti niin naisille kuin miehillekin suosio sosiaalisessa mediassa on merkitsevä asia, jos henkilö haluaa huomiota itselleen. Samalla tavalla kuin kahvipöytäkeskusteluissa, osa haluaa aina olla äänessä ja huomion keskipisteenä, kun taas toiset tyytyvät kuuntelemaan. Tunnistan kyllä itsessänikin tuon suosion kalastelun. Kun laitan Facebook-päivityksen, käyn vähän väliä tsekkaamassa, montako tykkäystä on tullut, ja sitä tyytyväisempi olen, mitä enemmän tykkäyksiä on tullut. Miksi? Olen vain lapsellisella tavalla iloinen saamastani hetkellisestä huomiosta."
– 47, parisuhteessa
"Älä yleistä. Jos nyt kuitenkin vastaan yleistyksesi pohjalta, niin totta kai ihminen haluaa mieluummin olla suosittu kuin epäsuosittu. Ihminen haluaa, että hänestä mieluummin tykätään kuin ei tykätä. Ihminen haluaa, että toiset katsovat häntä mieluummin ihaillen kuin säälien – ja että ylipäänsä joskus katsovat ja huomaavat, koska on kivempi tulla huomatuksi kuin olla näkymätön.
Jos somesta tulee naiselle tai kenelle tahansa oman olemassaolon mittari, eikä ilman tykkäyksiä ja kommentteja tunne olevansa mitään, se on tietysti surullista. Itselle on tullut tavaksi lomareissuilla olla käymättä somessa. Ei ole mitään ongelmaa olla vaikka yli viikkoa avaamatta kertaakaan Facebookia tai Instagramia, kun on niin paljon muutakin (kaikki on tietysti suhteellista – mieheni ei esimerkiksi käy Facebookissa kuin ehkä pari kertaa vuodessa). Lomalla asiat alkaa nähdä vähän 'kauempaa' ja selvemmin, muistaa taas isoja linjoja ja unelmia, ja mikä onkaan itselle oikeasti tärkeää ja iloa tuottavaa. Usein saattaa huomata, että some on ehkä vähän jo ahdistanutkin, eikä feedien selailusta ole tullut hyvää, vaan huonoa mieltä."
– 30, naimisissa
kysy naisilta -juttusarjan kysymyslomake
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.