Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!
"Miksi miehet väheksyvät 'feminiinisiä miehiä' ja heidän pukeutumistaan? Eli kyseessä on naisellisuus miehissä", ihmettelee nimimerkki Valval.
Näin miehet vastasivat
"Miehet eivät osaa suhtautua henkilöön, jolla on miehen fyysiset voimat ja naisen mieli. Eli 'nainen miehen voimilla varustettuna'. Jos miehellä on kokemusta naisen kanssa riitelemisestä, ymmärtää hän nopeasti, että mies, joka tietää naisten salaisuudet ja miesten heikkoudet, on vaarallinen heteromiehelle. Hän siis mahdollisesti taitaa nyrkkeilyn sekä sanallisen lannistamisen. Lisäksi tuntee tyttöystäväsi paremmin kuin sinä. Ei valitse puoltaan, vaan on kuin virkamies, joka käyttää virkaroolia aina tarvitessaan, ja muuten on yksityishenkilönä. Lisäksi antaa epäluotettavan kuvan, kun mies käyttäytyy kuin nainen. Naiset ilmeisesti kokevat luotettavuuden lisääntyvän, kun mies puhuu naisten jutuista. Itse pidän koko ilmiötä friikkinä, enkä tule muuttamaan mieltäni, vaikka media väittäisi muuta."
– 40, parisuhteessa
"Ei kaikki miehet väheksy. Paljon riippuu siitä, minkälaiseen 'mieskulttuuriin' mies on kasvatettu ja opetettu, plus miten mies lopulta maailmaan kasvaa ja sen näkee. Paljon on maskuliiniseen kasvatettuja miehiä, jotka eivät voi sitten hyväksyä feminiinistä puolta toisissa miehissä. Ja sitten on niitä, jotka uskaltaa sen puolen tuoda jollakin tapaa esiin. Kulttuurieroja."
– 27, sinkku
"Jotkut miehet saattavat tuntea itsensä jollain tapaa uhatuiksi. Paha sinällään mennä sanomaan, koska mielestäni ihmiset saavat pukeutua kuten haluavat, ja olla, keitä ikinä haluavat olla. Kunhan se on se oma juttu."
– 36, sinkku
"Naisellisia miehiä väheksytään maamme maskuliinisen kulttuurin ja kotoa saadun mallin takia. Suomalainen mies ei vaatteilla koreile eikä turhia tunteile. Lippalakki ja liian löysät farkut ovat edelleen suomalaisen miehen kansallispuku. Tähän lienee monta syytä. Suomessa on karu ilmasto ja pukeutuminen sen mukaista. Lisäksi olemme asuneet kalustetuissa huoneissa vasta reilu sata vuotta, eikä Suomessa ole myöskään ollut varsinaista aristokratiaa näyttämässä pukeutumisen ja käyttäytymisen mallia. Demokratiassa ei ole tapana erottautua."
– Herra 47, aviossa
kysy miehiltä -juttusarjan kysymyslomake
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.