Milloin nettideitti kannattaa unohtaa? Viisi varoitusmerkkiä

shutterstock_126914552
Shutterstock
Julkaistu 31.07.2018 19:02

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Lähes kukaan tuskin haluaa roikkua nettideitin perässä, jos suhde ei ole etenemässä viestienvaihtoa pidemmälle. Näitä merkkejä kannattaa tarkkailla, jos asiasta haluaa saada varmuuden.

Tämä nainen tienaa nettideittailulla, katso yllä oleva video!

Erilaisissa deittisovelleuksissa voi olla monia haasteita tutustua toiseen ihmiseen. Brittilehti The Sun kokosi merkit, joiden kohdalla deitti kannattaa mieluummin unohtaa kuin jatkaa hänessä roikkumista.

1. Hänellä kestää yhtäkkiä päiviä vastata

Ensin lähettelette jatkuvasti viestejä edes takaisin, mutta yhtäkkiä toiselta puolelta on luvassa vain radiohiljaisuutta. Vaikka ihmisillä on oikeus myös kiireisiin ja muuhun elämään deittisovellusten ulkopuolella, voi vastaamatta jättäminen johtua myös kikkailusta.

LUE MYÖS: Tutkimus paljasti nettideittailun ongelman – pilaa mahdollisuutesi löytää sopiva kumppani

– Se on klassinen vaihtopenkkiliike, sanoo matchmaking-palvelu Mutual Attractionin deittiasiantuntija Caroline Brealey The Sunille.

– [Hän] pitää potentiaalisen deitin kiinnostuneena – ’vaihtopenkillä’ – jotta voi ottaa hänet taas mukaan, jos on yksinäinen tai ensimmäisen vaihtoehdon kanssa homma ei toimikaan.

Jos deitti siis lakkaa yhtäkkiä vastailemasta viesteihin päivien ajaksi, kannattaa asiasta kysyä jo ajoissa. Jos sama toistuu uudelleen viikon päästä eikä toisella ole hyvää syytä, on parempi unohtaa hänet.

2. Hän sanoo ensin yhtä, sitten toista

Ensin nettideitti lähettelee innokkaita viestejä, sitten perääntyy täysin tai lupaa viedä treffeille, mutta ei kuitenkaan koskaan tee niin. Brealeyn mukaan aikaa kyllä löytyy, jos niin todella haluaa.

Jos haluat deitistä jotain enemmänkin kuin vain hauskanpitoa, kannattaa olla avoin asiasta. Näin molemmat osapuolet tietävät, missä mennään.

COLOURBOX26442699

3. Hän kieltäytyy siirtymästä WhatsAppiin

Nettideittailussa seuraavan askeleen ottaminen on tärkeää, sillä se kertoo, että asiat etenevät. Yleensä tavallisin ensimmäinen askel on siirtyä WhatsAppiin tai muuhun viestisovellukseen deittisovelluksesta.

Jos toinen ei kuitenkaan tähän suostu, voi se asiantuntijoiden mukaan olla merkki esimerkiksi siitä, että he eivät ole ketä väittävät olevansa tai heillä on kumppani. Mitä WhatsAppin profiilikuva voisi paljastaa?

Asiantuntijoiden mukaan homma kannattaa lopettaa, jos deitti ei ole valmis ottamaan seuraavaa askelta. Hän tuskin on valmis etenemään oikeassakaan elämässä.

4. Hänen kaikki kuvansa ovat todella huonoja

Onko deitin profiili ja kaikki hänen lähettämänsä kuvat todella huonoja? Tänä päivänä useimmissa älypuhelimissa on hyvät kamerat, joten selkeän kuvan ottamisen ei pitäisi olla mahdotonta.

Huonot kuvat voivat viitata siihen, että kuvat ovat todella vanhoja tai eivät ollenkaan hänestä.

shutterstock_793872910

Jos kaikki kuvat ovat huonoja, deitti saattaa piilotella jotakin. Esimerkiksi Badoo-deittisovelluksessa on jo mahdollista soittaa Facetime-puhelu deitin kanssa ennen tapaamista. Samaa kannattaa kokeilla, vaikka kyseinen sovellus ei olisikaan käytössä.

LUE MYÖS: Miehet ja naiset paljastavat: Tällaisilla kuvilla saat todennäköisemmin matcheja deittisovelluksessa

5. Hän puhuu jatkuvasti eksästään

Eksän nimen toistaminen jatkuvasti saa sinut varmasti tuntemaan olosi epämukavaksi. Deitin puolelta se voi toki viestiä siitä, että ero on ollut sopuisa ja he ovat edelleen väleissä.

Toisaalta monet pysyvät eksänsä kanssa yhteyksissä siksi, että herättelevät toiveita yhteen paluusta.

Asiantuntijan mukaan asiasta kannattaa keskustella. Se on ainoa tapa saada selville, mitä toinen meinaa. Jos deitti alkaa kuitenkin kutsua sinua vahingossa eksänsä nimellä, on aika siirtyä eteenpäin.

LUE MYÖS: Alkaako nettideittailu jo uuvuttaa? Suomalaisasiantuntija vinkkaa: "Lähde mukavuusalueeltasi"

Lähde: The Sun

Tuoreimmat aiheesta

Tinder