Teemu Laurellin mielestä nyt, kun ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa kotoa, kannattaa keskittyä patojen ääreen.
Julkkiskokki Teemu Laurell joutui sulkemaan Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintolansa koronaviruspandemian vuoksi, jo ennen kuin hallitus määräsi kaikki ravintolat suljettavaksi toukokuun loppuun saakka.
Laurell ja hänen muut yhtiökumppanit pohtivat eri vaihtoehtoja tilanteeseen, mutta joutuivat lopulta päätymään henkilöstön lomautukseen ja ravintolan alasajoon.
– Halusimme toimia vastuullisesti asian suhteen. On tämä aika hurjaa ollut. Kaikki menot pyyhkiytyivät kalenterista pois. Kyllä tässä aika surullisten asioiden äärellä on oltu, kun on joutunut työntekijöille antamaan lomautuslappuja. Nyt täytyy vain ottaa kaikki irti niistä pienistäkin positiivisista asioista, kuten aurinkoisista päivistä, Laurell kertoo.
– Kaikesta huolimatta, pitää olla luotto tulevaan ja siihen päivään, kun saadaan taas ravintolan ovet auki, hän jatkaa.
Vinkkejä juhlaan ja arkeen
Koronakriisin vuoksi ihmisten kotonaan viettämä aika on lisääntynyt roimasti. Laurell neuvookin, että nyt kannattaakin tehdä ruokia, joihin ei välttämättä olisi normaalisti aikaa.
– Pitkään haudutettuja pataruokia kannattaa nyt tehdä. Raaka-aineena voi käyttää myös sellaisia ruhonosia, joiden haudutus kestää pitkään. Myös erilaiset pastat ovat hyviä. Niiden raaka-aineet säilyvät pitkään kaapissa, Laurell neuvoo.
Moni suomalainen tekee tällä hetkellä töitä kotoa käsin ja illallisen lisäksi kotikeittiössä pitää loihtia myös lounas koko perheelle. Onko huippukokilla arjen helpottamiseen mitään vinkkejä?
– Kannattaa tehdä ruokia, joita voi jatkojalostaa. Esimerkiksi bolognesekastikkeen lopun voi käyttää lasangeen, hän kertoo.
Laurell tullaan näkemään 21.4. alkaen Maalla ja Merellä -ohjelmassa Pipsa Hurmerinnan ja Linnea Vihosen kanssa.