Huippukokki on tyytyväinen suomalaisten lisääntyneeseen kiinnostukseen ruoka-aineita kohtaan, mutta toivoo, että ulkona syömisestä tulisi arkipäiväisempää.
Huomenta Suomessa vieraillut huippukokki Eero Vottonen puhui suomalaisten ruokailutottumuksista ja lisääntyneestä kiinnostuksesta ruoan alkuperää kohtaan. Vottosella on takanaan kansainvälinen työura ja parhaillaan hän työskentelee ravintola Palacen keittiömestarina.
Kiinnostus ruokaa kohtaan on lisääntynyt
Vottosen mukaan suomalaisten tietoisuus raaka-aineita ja niiden käyttöä kohtaan on lisääntynyt.
– Viimeisen viidentoistavuoden aikana ihmisten kiinnostus ruokaan, siihen mistä se tulee ja miten se tehdään, on kyllä kasvanut valtavasti. Ja niin sen pitää ollakin, mielestäni se on mahtavaa, Vottonen toteaa.
Lue myös: Avokadot ovat menneet talven lumia! Tv-kokki kertoo, mitä kasvista ihmiset seuraavaksi himoitsevat
Vottosen mukaan sen huomaa selvästi, kun marraskuu alkaa, että ihmisiä alkaa käymään ravintolassa enemmän ja tietynlainen juhlakausi alkaa. Keittiömestari kuitenkin toivoo, että ulkona syöminen arkipäiväistyisi enemmän, että ulkona käytäisiin syömässä muulloinkin, kuin juhlapäivinä.
Valmisruoista voi hakea inspiraatiota
Arkeen voi Vottosen mukaan täysin hyvillä mielin hakea inspiraatiota ja helpotusta kaupassa myytävistä puolivalmisteista. Esimerkiksi valmiita kastikepohjia voi hyvin jatkojalostaa vielä kotona omaan makuun sopiviksi.
– Ei pitäisi demonisoida osittain valmiita ruokatuotteita. En välttämättä ymmärrä valmiiksi kuorittua sipulia kaupassa – se on mielestäni vähän hölmöyttä. Mutta kyllä itsekin käytän esimerkiksi valmisnuudeleita kotona, kun pitää nopeasti tehdä lapsille ruokaa, Vottonen kertoo.