- herkkusieniä
- 1 tlk hedelmäsalaattia
- pakasteherneitä
- rusinoita
- siian filettä
- Geisha -suklaapatukka
Hans Välimäen ja Mira Salon menu:
Siika-sashimi
- 1 ohut viipale erittäin tuoretta siikaa
- suolaa, pippuria
- chiliöljyä
- inkivääriä
- salaattia
- pari tippaa soijaa
Leikkaa kala lautaselle ja mausta. Tarjoile.
Hernesosekeitto
- 1 pss pakasteherneitä
- 1 dl vettä
- 1 pieni keltasipuli
- suolaa
- valkopippuria
- 1/2 valkosipulin kynsi
- 2 rkl voita
- 1 dl kermaa
Kuullota sipulit voissa ja lisää vesi sekä herneet. Kiehauta ja lisää kerma sekä mausteet. Aja monitoimikoneella hienoksi. Tarkista maku ja tarjoile.
Siikapullat
50 g siikafilettä jauhettuna
suolaa, pippuria
1/2 dl kermaa
konjakkia
rakuunaa
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa ja tarkista maku. Hauduta poreilevassa vedessä n 6-7 min ja valuta. Tarjoile.
Paistettua siikaa
1 pala siian keskiosaa
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
Poista siiasta ruodot ja vatsarasva. Mausta. Paista nahkapuoli alaspäin 3-4 min, käännä ja jatka paistamista vielä 2 min. Tarjoile.
Perunasalaatti
- 2 pienehköä perunaa siivutettuna
- 3-4 siitakesientä pilkottuna
- 1 keltasipuli
- rusinoita
- suolaa, pippuria
- ruohosipulia
- oliiviöljyä
Paista kaikki ainekset yrttejä lukuunottamatta pannulla kypsäksi ja viimeistele ruohosipulilla. Tarjoile.
Rusinakeitto
- 2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- vaniljatanko
- konjakkia
Kiehauta vesi, sokeri ja rusinat. Lisää veteen sekoitettu maissi joukkoon ohuena nauhana ja tarjoile vaniljakreemin tai jäätelön kera.
Perunaleivos
- 1 Geisha-patukka
- 2 siivua vaaleaa vuokaleipää
- 1/2 dl tomusokeria
- konjakkia
- Cointreau -likööriä
- 2-3 rkl kaakaojauhetta
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Pyöräytä massasta pallukoita ja kierittele ne kaakaojauheessa sekä tomusokerissa. Painele pintaan kolme koloa ja tarjoile.
sekahedelmäkastike:
- 1 prk sekahedelmiä
- 1-2 cl Cointreau -likööriä
Soseuta, mausta ja tarjoile.