Mitä tehdä lentokentällä monen tunnin koneenvaihdon aikana? "Jos on oikein seikkailullinen ihminen..."

Jos kentällä on aikaa kuusi tuntia, pieni happihyppely vieraassa kaupungissa saattaa olla mahdollinen.

Toisinaan lentokoneen vaihtaminen vaatii tuntikausia. Kun vaihtoyhteyden odottaminen syö kuudesta kahdeksaan tuntia, aika alkaa käydä pitkäksi. Mitä koneenvaihtoa odottaessa voisi tehdä?

"Jos on oikein seikkailullinen ihminen..."

Jos vaihtoaikaa on esimerkiksi kahdeksan tuntia, lentokentältä saa kyllä poistua, mikäli vaihtomaa ei esimerkiksi edellytä erillistä viisumia lyhyeen vierailuun.  

– Jos on oikein seikkailullinen ihminen ja laukkukin menee suoraan [loppu]kohteeseen, siihen voisi ottaa pienen päivävisiitin kohteessa, Finnairin chief purser Sanna Moisio vinkkaa.

– Kannattaa kuitenkin tutustua hyvin siihen, riittääkö esimerkiksi kaksi tuntia siihen, että palaa kentälle. Kannattaa myös olla jo paikka seuraavalla lennolla.

Testaa tämä niksi: "Oli aikaa sitten kaksi tai kahdeksan tuntia..."

Jos jatkoyhteyden odottelun aikana ei halua poistua, useimmilla kentillä on tarjolla lounge-palveluita. Sisäänpääsyn voi ostaa, jos se ei kuulu matkalipun hintaan.

– Lounget ovat usein tosi kivoja. Niissä saa vähän enemmän rauhaa kuin avoimessa terminaalissa. Siellä voi olla syötävää, mielenkiintoista luettavaa, lepotuoleja. Ehkä näistä kahdesta vaihtoehdosta valitsisin koneenvaihtoa odotellessani: joko pieni pyrähdys ulkona tai menisin loungeen, Moisio sanoo.

– Oli aikaa sitten kaksi tai kahdeksan tuntia, liikkuminen lentojen välillä on aina hyvä idea, jotta veren saa kiertämään. Juo myös runsaasti vettä. Se auttaa, kun saavutaan kohteeseen. Lennosta ja aikaerosta toipuminen on helpompaa. 

Katso myös: Naisen lomaideasta tuli hitti – tällä majoitusniksillä voi säästää rahaa

Lue myös:

    Uusimmat