Miten onnistuu MM-kisojen valmentaminen etänä? Suomalaisvalmentaja erikoisessa tilanteessa: "Kiroillaan ja nauretaan yhdessä"

Leijonat kohtaa tänä iltana Italian, jonka valmennusjohtoon kuuluu TPS:n apuvalmentajana Suomen mestaruuden vuonna 2010 voittanut Riku-Petteri Lehtonen. Hänelle kisat ovat olleet toistaiseksi hyvin erikoinen kokemus, sillä muutama viikko sitten Lehtonen sai koronavirustartunnan ja työskentelee nyt etänä Italiasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Lehtonen valmentaa Italian jääkiekkomaajoukkuueessa neljättä vuottaan. Tällä kertaa erikoisella tavalla. Joukkue pelaa Latviassa, mutta Lehtonen ja päävalmentaja Greg Ireland ovat koronakaranteenissa, ja jakavat siis ohjeita kaukaa Italiasta.

Ottelun aikana joukkue on paikalla olevan valmennuksen johdettavana. Sillä aikaa Lehtonen ja Ireland ovat yhteydessä vain keskenään.

– Meillä on linkki auki vähän koko pelin ajan. Siinä vaihdetaan mielipiteitä ja kiroillaan ja nauretaan yhdessä. Erätaukoisin olemme yhteydessä Riikaan lähinnä puhelimen välityksellä, Lehtonen kertoo MTV Urheilulle.

Eristyksissä olevasta kaksikosta on enemmän hyötyä joukkueelle otteluiden välissä. Silloin hotellilta varatussa neuvotteluyhteydessä käydään etäpalaverit Italian ja Latvian välillä. Muuten päivät täyttyvät otteluvideoita pätkimällä ja analysoimalla.

– Kyllä tässä töissä ollaan tavallaan koko ajan. Jos ei tässä olisi mitään tekemistä, niin tulisi kyllä aika äkkiä hulluksi, Lehtonen tuhahtaa.

Videolla näkyy lisää, miten Lehtonen hoitaa valmennustöitään Italian maisemista.

Lue myös:

    Uusimmat