Koronatartunnan saanut suomalaisluotsi elättelee vielä toivoa MM-kisoista – "Päivä numero 20 positiivisena"

Jääkiekon MM-kisojen alla Italian maajoukkueessa paljastunut koronatartuntojen rypäs piinaa edelleen saapasmaahan jääneitä joukkueen jäseniä. Heidän joukossaan on myös suomalaisvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen. 

Italia joutui MM-turnaukseen pahasti siipirikkoisella miehistöllä, kun reilu viikko sitten uutisoitiin 15 koronatartunnasta joukkueessa. Tartunnan saaneiden joukossa olivat myös joukkueen pääkäskijä Greg Ireland,  tämän suomalainen apuvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen sekä SM-liigastakin tuttu ykkösvahti Andreas Bernard.

Italian vastuuluotsin virkaa Riiassa on hoitanut Giorgio De Bettin.

MTV Urheilu tavoitti keskiviikkona Lehtosen Italiasta. Suomalaisluotsi antoi päivityksiä omasta ja joukkueensa tilanteesta. 

– Tämä on nyt päivä numero 20 (korona)positiivisena, Lehtonen kommentoi. 

Lehtosen mukaan hän ja päävalmentaja Ireland ovat eristyksissä omissa hotellihuoneissaan. Suomalaisvalmentajan käsityksen mukaan Italiassa pitää olla karanteenissa 21 vuorokautta, minkä jälkeen katsotaan, ettei ole enää vaaraa tartuttaa muita. 

– Emme ole olleet vasta-ainetestissä. 

Lehtonen on epätietoinen siitä, ehtiikö tartunnan saaneita joukkueen jäseniä enää turnauksen aikana Riikaan. Tai onko sellainen edes suunnitteilla. 

– En tiedä vielä. Riippuu siitä, koska terveysviranomaiset testaavat meidät seuraavan kerran, suomalaisluotsi summaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Leijonat kohtaa Italian B-alkulohkon ottelussa torstaina kello 20.15 alkaen. Lehtosen puheista päätellen Italian joukkue ei ole saamassa vahvistuksia siihen mennessä.

Italia on hävinnyt kaikki kolme otteluaan maalisuhteella 5-16.  

Lue myös:

    Uusimmat