MM-rallimahti Toyota lyö hynttyyt yhteen F1-tallin kanssa

F1-talli Haas ja rallin MM-sarjan mahti Toyota Gazoo Racing aloittavat yhteistyön. 

Osapuolet kertovat asiasta verkkosivuillaan

Jatkossa Toyota Gazoo Racing on Haasin virallinen tekninen yhteistyökumppani. Monivuotisen sopimuksen myötä osapuolet jakavat asiantuntemusta, tietoa ja resursseja.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Haasin kilpailukykyä Formula 1 -sarjassa. 

– Toyota Gazoo Racing puolestaan kehittää omaa osaamistaan useilla eri osa-alueilla osallistumalla globaalin moottoriurheilun kärjessä kisaavan tiimin toimintaan, Haasin tiedotteessa kerrotaan. 

Toyota on rallin MM-sarjan suurtekijä, Talli voitti valmistajien ja kuljettajien maailmanmestaruudet kolmesti putkeen vuosina 2021–2023.

– Tämä on kumppanuus, josta on selvää hyötyä molemmille osapuolille. Kaikki tiimin työntekijät odottavat innolla tämän uuden suhteen tuloksia, emmekä malta odottaa, että pääsemme toteuttamaan yhteisiä tavoitteitamme, Haasin tallipäällikkö Ayao Komatsu kommentoi uutista.

Toyotan mukaan yksi keskeisistä asioista uudessa kumppanuudessa on japanilaisvalmistajan kuljettajian, insinöörien ja mekaanikkojen osallistuminen Haasin testiajoihin.

– Sopimukseen kuuluu myös TGR:n osallistuminen Haasin F1-auton aerodynamiikan kehittämiseen, Toyotan tiedotteessa avataan

Haasin F1-tallissa ajavat tällä kaudella Kevin Magnussen ja Nico Hülkenberg. Toyotan MM-sarjan rallipilttuussa kisaavat kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Takamoto Katsuta ja Jonne Halttunen

Toyota on vaikuttanut viimeksi F1-sarjassa vuonna 2009.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat