MM-snookerissa eeppinen trilleri – mestari häikäisi ratkaisuminuuteilla: "Nautin kuplivaa"

Nelinkertainen maailmanmestari John Higgins osoitti taistelijan luonnetta, kun hän kaatoi Mark Allenin erin 13–12 snookerin MM-turnauksen 2. kierroksen ottelussa maanantaina.

Higgins oli ottelussa tappiolla muun muassa 7–10- ja 11–12-lukemin, mutta nousi voittoon. 

Hienoin hetki tuli päätöserässä, kun skotlantilainen pääsi pöydälle pistetilanteessa 0–62 Allenin virheen jälkeen. Higgins upotti hienon punaisen vallin kautta keskipussiin, minkä jälkeen hän putsasi pöydän – 71 pisteen sarja ja otteluvoitto.

– Olen täpinöissäni. Luulen, että tajuan sen myöhemmin, että tuo oli erityinen pöydän tyhjennys. Olen ylpeä itsestäni, Higgins iloitsi Eurosportille.

– En uskonut, että se punainen menisi sisään, mutta ajettelin, että yritän rohkeasti. Minulla oli pieni mahdollisuus saada se sisään ja tehdä tyhjennys. Kun se pallo meni sisään, tunsin oloni rauhalliseksi. 

Video Higginsin ratkaisevasta lyöntivuorosta alla. Juttu jatkuu sen alla.  

Pohjoisirlantilainen Allen kuiskutteli ottelun jälkeen Higginsin korvaan. 

– Tulen hieman tunteelliseksi. Mark on todellinen herrasmies, ja hän sanoi muutamia hienoja sanoja. Menin pukukoppiin ja nautin lasillisen kuplivaa yksikseni, sillä tiesin, että kyseessä oli erityinen lyöntivuoro, Higgins summasi.

Higgins kohtaa puolivälierissä väkevää turnausta pelaavan Kyren Wilsonin

Myös O'Sullivan jatkoon

Uransa kahdeksatta MM-titteliä jahtaava Ronnie O'Sullivan pääsi helpommalla kuin Higgins, kun englantilaistähti otti 13–7-voiton walesialaisesta Ryan Daysta.

– Jos en olisi ollut noin jämäkkä ja kliininen joissakin tilanteissa, hän olisi varmasti saanut paremmin pelin päästä kiinni, O'Sullivan kommentoi BBC:lle

O'Sullivan on sementoinut asemaansa turnauksen ylivoimaisena suosikkina, sillä hän kaatoi avauskierroksella Jackson Pagen 10–1-lukemin. Puolivälierissä hän iskee yhteen Stuart Binghamin kanssa. Bingham voitti 2. kierroksella Jack Lisowskin 13–11. 

Snookerin MM-kisojen puolivälierät:

Yläkaavio

David Gilbert – Stephen Maguire

Kyren Wilson (12) – John Higgins (13)

Alakaavio

Judd Trump (3) – Jak Jones

Stuart Bingham – Ronnie O'Sullivan (2)

Suluissa sijoitettujen pelaajien ranking MM-turnauksessa. Allekkain olevien ottelujen voittajat kohtaavat välierissä. 

Lue myös:

    Uusimmat