MTV Uutiset Live vieraili Maikkarin uutisten naapuritalossa eli Meiran kahvipaahtimolla.
Meiran tehdasrakennus kärsi pari vuotta sitten mittavia vahinkoja ullakkorakenteita tuhonneessa tulipalossa. Tulipalo sai alkunsa paahtokoneen teknisestä häiriöstä, jolloin kahvi pääsi ylikuumenemaan.
Meiran tuotanto- ja logistiikkajohtaja Antti Kosken mukaan tapaus opetti asioita paloturvallisuudesta.
– Valitettavasti myös kantapään kautta. Olemme tehneet erilaisia varautumistoimenpiteitä toimitusketjun, toimitusvarmuuden ja luotettavuuden kannalta, Koski kertoo.
Meira on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä. Kosken mukaan tulipalo muutti varautumista myös koko konsernin sisällä erilaisiin häiriötilanteisiin.
– Paloturvallisuudessa ja siihen liittyvissä asioissa olemme tehneet paljon yhteistyötä palokunnan ja vakuutusyhtiöiden kanssa niin, että otetaan parhaat opit käyttöön.
Laadukas raakakahvi ratkaisee
Kahvin valmistus on monivaiheinen prosessi. Koski kertoo, että kaiken lähtökohta on laadukas raakakahvi, vihreä kahvi, kuten alalla sanotaan.
– Se on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Se maistetaan jo toimittajalta meille tullessa.
– Sen jälkeen paahtoprosessissa varmistetaan laatua mittaamalla väriä, tekemällä päivittäiset maistot joka päivä tuotannosta, jokaisesta erästä. Myös jauhatusta varmennetaan prosessissa, Koski kertoo.
Katso oheinen Liven lähetys, missä Meiran markkinointipäällikkö kertoo suomalaisten kahvitottumuksista.