MTV:n kirjeenvaihtaja Trumpin ja Harrisin kohtaamisesta: Tämä hetki muutti koko väittelyn suunnan

Donald Trumpin ja Kamala Harrisin ensimmäisestä televisioväittelystä ei puuttunut sähköä. 

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin ja varapresidentti Kamala Harrisin kannatusluvut olivat jokseenkin tasoissa juuri ennen tärkeää televisioväittelyä, jossa presidenttiehdokkaat kohtasivat ensimmäisen kerran.

Väittelyä seurasi myös MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.  

– Kyllä siinä sähköä riitti. Hyökkäyksiä, isoja, suuria valheita Donald Trumpilta. Mutta kyllä siellä tuli valheita tai epätosia väitteitä myös Kamala Harrisilta. 

Väittelyssä kaksikko ei ollut samaa mieltä oikein mistään. Karppisen mukaan Harrisin tavoite oli päästä Trumpin ihon alle ja suututtaa entinen presidentti. 

– Siinä hän onnistuikin, kun hän leveili trumpimaiseen tapaan, että hänen kannattajatapahtumissa on isompi yleisö kuin Trumpin. Se suututti Trumpin niin, että hän korotti ääntään. Siitä asti Trump oli väittelyssä ikään kuin puolustuskannalla.

Näistä ehdokkaat kritisoivat toisiaan

Trump pystyi kritisoimaan nykyhallintoa laittomista siirtolaisista ja inflaatiosta. 

– Trumpin vahvuus oli, että hän pystyi sanomaan lähes kaikkeen mitä Harris sanoi, että mikset tee sitä jo nyt. Harris on kuitenkin osa Valkoista taloa, vaikka hän ei ole presidentti vaan varapresidentti. 

Harris korosti olevansa uuden ajan ehdokas. 

– Hänen vahvoja puhehetkiä oli aborttioikeudesta puhuminen. Hän puhui hyvin vahvasti ja empaattisesti amerikkalaisten naisten aborttioikeuden puolesta. Hän pääsi sitäkin kautta syyttämään Trumpia. Nimittäin Yhdysvaltain kansallinen aborttioikeus on kumottu Trumpin nimittämien korkeimman oikeuden tuomarien avulla. 

– Trump keskittyi paljon kritisoimaan laittomia siirtolaisia, ja sitä kuinka rikolliset ovat ottaneet Amerikan haltuunsa. Harris pääsi näpäyttämään Trumpia siitä, että sinähän itsekin olet tuomittu rikollinen. 

Karppisen mukaan Harrisin oma kampanja kokee, että he voittivat tämän debatin. 

– Täytyy kuitenkin muistaa, että 2016 Hillary Clintonin kampanja koki, että he voittivat kaikki väittelyt, mutta kuten tiedetään, Clinton silti hävisi vaalit. 

Lue myös:

    Uusimmat