MTV:n tiedot: Hengenvaarallinen tulitaistelu Ruovedellä, petoksia, ryöstöjä – Tampereen ampujalla raskas rikoshistoria

MTV Uutisten tietojen mukaan Tampereen keskustassa torstaina naisen ampuneella miehellä on pitkä ja raskas rikoshistoria.

MTV Uutisten tietojen mukaan Tampereen torstaisesta ampumatapauksesta epäillyllä, 1980-luvulla syntyneellä romanimiehellä on taustallaan useita vakavia rikoksia niin Helsingin, Satakunnan, Länsi-Uudenmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pirkanmaan käräjäoikeuksissa. 

Uusin syytteistä, törkeä pahoinpitely, on tullut vireille maaliskuussa 2024. Jo pelkästään Pirkanmaan käräjäoikeuden käsittelemien rikosten lista on pitkä.

Vakavin miehen saamista tuomioista koskee kahta tapon yritystä, josta hän sai 4 vuoden ja 5 kuukauden vankeustuomion. Rikos tapahtui Ruovedellä 27. tammikuuta 2021 ja siihen osallistui myös muita henkilöitä.

Mies oli ampunut haulikolla uhrien asunnon ulko-oveen uhrien ollessa eteisessä. Asunnossa oli myös kolme alaikäistä lasta.

Ensimmäistä laukausta seurasi laukaustenvaihto, jonka päätteeksi kiven takana piilotellut mies vielä syöksyi ovelle ja ampui uhreja kohti useita kertoja.

Edellisenä iltana ja tapahtumayön aikana hän ja toinen henkilö olivat uhkailleet uhreja puhelimessa tappamisella.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana mies on ollut syytettynä useita muitakin kertoja. 

Vuonna 2014 hänen syykseen katsottiin oikeudessa ryöstö ja pahoinpitely.

Vuonna 2015 mies tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Samana vuonna Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen myös rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

Vuonna 2016 oikeus luki hänen syykseen useita petoksia, petoksen yrityksiä, varkauden ja rekisterimerkintärikoksen.

Helmikuussa 2019 oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään kotirauhan rikkomiseen, laittomaan uhkaukseen, kahteen pahoinpitelyyn ja varkauteen. Kuukautta aiemmin hänen tuomittiin muun muassa vammantuottamuksesta, rattijuopumuksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta.

Tammikuussa 2021 oikeus tuomitsi hänet törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tammikuussa 2022 tuomio tuli laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Miestä kohtaan on myös haettu lähestymiskieltoa neljästi.

Juttua täydennetty kello 15.55. Lisätty tieto epäillyn romanitaustasta.

Lue myös:

    Uusimmat