Tällaisia ovat Seinäjoen ammuskelun epäillyt – yksi käynyt läpi kolme neljäsosaa Suomen käräjäoikeuksista

Lauantaisesta ammuskelusta epäiltyjen miesten vangitsemista käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona. 

Kaksi nuorinta miestä vangittiin aamupäivästä, mutta kolmannen asian käsittely jatkui vielä iltapäivän aikana.

Epäilyillä on taustallaan runsaasti aiempaa rikollisuutta.

Vuonna 1993 syntynyt mies on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana vastaajana käräjäoikeudessa muun muassa useista varkauksia ja näpistyksiä koskevissa tapauksissa. Lisäksi listalta löytyy muun muassa pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia, petoksia ja kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. Tapauksia on yhteensä yli 90 kappaletta 15 eri käräjäoikeudesta. Suomessa on 20 käräjäoikeutta.

Vuonna 1991 syntynyt mies, jolla on sama sukunimi kuin vuonna 1993 syntyneellä, taas on ollut vastaajana muun muassa ampuma-aserikoksista. Lisäksi hän on ollut vastaajana lähestymiskieltoasiassa kolmesti.

Miehen vakavin rikos koskee tapon yritystä. Hän sai siitä kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Kolmannen, vuonna 1977 syntyneen miehen nimellä Oikeusrekisterikeskuksen tiedoista löytyy vaaran aiheuttaminen, törkeä rattijuopumus ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito. Mies on ollut vastaajana myös törkeästä rahanpesusta.

Kukaan epäillyistä miehistä ei asu Seinäjoella.

Tulitaistelu täydessä ravintolassa

Poliisi tutkii  ravintola Härmän Häjyssä lauantaina käytyä tulitaistelua muun muassa tapon yrityksinä ja ampuma-aserikoksina. Rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua tutkinnan edetessä.

Ampumavälikohtaus tapahtui lauantaina iltakymmenen jälkeen, kun kahden seurueen välille oli tullut riitaa

Ainakin viisi ihmistä haavoittui luodeista. Heistä kolme loukkaantui vakavasti. Ravintolassa oli tulitaistelun aikaan kymmenittäin ihmisiä.

Poliisin mukaan seurueessa oli noin 7–8 ihmistä. Ravintolan omistajan Marko Pirhosen mukaan he istuivat samassa pöydässä, kun kahden henkilön välillä alkoi yllättäen sanaharkka.

– Sitten kaivettiin pistooli esiin ja alettiin ampumaan aivan summanmutikassa, Pirhonen kuvaili MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat