Pelicans kesti vastustajan hurjan vyörytyksen – lopussa tylyt rankaisut Tapparan päätyyn

Pelicans tekee 1-3 maalin 1:24
Iikka Kangasniemi upotti Tapparan ottelun lopun maalilla.

Pelicans otti tuikitärkeän voiton Tapparasta Nokia Areenassa kolmannessa finaalissa lukemin 4–1.

Lahtelaisryhmä oli alusta asti liikkeellä vahvalla jalalla ja pelasi todella tasapainoisen esityksen. Kahden erän jälkeen lahtelaiset olivat 2–0-johdossa, mutta kolmannessa erässä johto meinasi karata, kun Tappara vyörytti hirmumyrskyn lailla peliä pelicans-päädyssä. Lopulta pelikaaniryhmä kairasi voiton hyvän puolustuksen kautta, ja Iikka Kangasniemi ja Lukas Jasek pääsivät iskemään maalit viimeisten minuuttien aikana ja varmistivat voiton lahtelaisille.

Ottelun seuranta

3. erä

Klo 19.33 Konsta Hirvonen oli tyytyväinen mies voittohaastattelussa.

– Jatkettiin siitä, mihin eilen jäätiin. Nyt saatiin ne tärkeät maalit. Eka ja toka erä meiltä erittäin hyviä ja kolmannessa erässä taisteltiin ja puolustettiin, maalin iskenyt Hirvonen sanaili tyytyväisenä.

Klo 19.30 Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola antoi tunnustusta Pelicansille.

– Pelicans oli tänään vahvempi, nälkäsempi, aggressiivisempi ja nopeampi. Pelicans ansaitsi voittonsa, Tapola sanoi C Morella ottelun jälkeen.

20 min Loppu on kosmetiikkaa. Pelicans kaventaa finaalisarjan tilanteeksi 1–2. Ottelu päättyy.

19 min Merelälle ja Bryggmanille kahden minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta.

19 min Viimeinen minuutti käynnissä. Lukas Jasek pääsee laukomaan tyhjiin ja keskiympyrässä alkaa tappelu!

Pelicans tekee 1-4 maalin tyhjään maaliin 1:55

18 min Peliä jäljellä 1.36, ja Tappara ottaa maalivahdin pois.

18 min Iikka Kangasniemi ratkaisee! Pelicans 3–1-johtoon!

18 min Vain kaksi minuuttia aikaa. Pelicansilla maukas tilanne, mutta Bryggman laukoo ohi.

17 min Pitkästä aikaa Heljangolla töitä. Tappara-vahti koppaa kiekon viivalaukauksen jälkeen.

16 min Vittasmäki laukoo ja Bartosak nappaa kiekon. Tshekkivahti on ollut viimeiset minuutit vahvana maalillaan.

15 min Pelicans puolustaa nyt todella tiiviisti omalla alueella. Edelleen Tappara on niskan päällä, mutta aivan pahin paine puuttuu. Bartosak sulkee kiekon alleen Tapparan tilanteen jälkeen.

12 min  Taas Tappara pääsee vyöryttämään. Pelicans on nyt hädässä ja iskee pitkän kiekon.

11 min Vihdoin Pelicans saa painetta. Jasek työnnetään päin Tapparan maalia, mutta tuomarit eivät vihellä jäähyä.

9 min Aikalisä ei ainakaan heti auttanut. Tappara painaa hurjasti päälle, mutta Bartosak kestää.

9 min Pelicansin valmentaja Tommi Niemelä ottaa aikalisän.

8 min Nyt nähdään pystyykö Pelicans iskemään uuden vaihteen silmään. Tappara on ollut viimeisessä erässä todella vahvasti niskan päällä. Jälleen kiekko pyörii Pelicans-maalin lähellä.

8 min Tappara painaa nyt päälle ja iskee maalin! Veli-Matti Savinainen runttaa kiekon reppuun!

Veli-Matti Savinainen runttasi Tapparan kavennuksen kolmannessa finaalissa 1:27

7 min Nyt viimein ottelukatko. Tappara pääsee laukomaan, mutta Bartosak kestää edelleen. Tshekkivahdilla nyt 18 torjuntaa.

6 min Ilman katkoja mennään hurjaa kyytiä. Tappara on niskan päällä, mutta ei pääse kunnon paikoille.

4 min Nyt Pelicanskin on päässyt paremmin peliin mukaan. Intensiteetti on kova, ja Tappara paineistaa vahvasti.

2 min Tappara tulee heti vahvalla jalalla kolmanteen erään. Kiekko pyörii Pelicans-päädyssä, mutta Bartosak kestää.

0 min Kiekko pamahtaa jäähän, ja kolmas erä on käynnissä.

Klo 18.51 Joukkueet marssivat pukukopeista jäälle ja kolmas erä on piakkoin valmiina alkamaan.

2. erä

Klo 18.48 Alla olevalta videolta voit katsoa Pelicansin toisen maalin.

Pelicans tekee 0-2 maalin 1:31

Klo 18.38 Toisessa erässä nähtiin kyseenalainen tilanne, kun Tapparan pelaaja kaatui omaa maalia päin, ja maali siirtyi paikaltaan. Pelicans sai kiekon verkkoon, mutta maalia ei hyväksytty videotarkistuksen jälkeen.

Katso alta olevalta videolta kinkkinen tilanne.

Tappara siirsi maalia – Pelicans saikiekon verkkoon 2:03

Klo 18.36 Tapparan Casimir Jürgens:

– Lisätään painetta ja kiekkoa maalille – sitä kautta tulosta, on Tappara-pelaajan yksinkertainen ratkaisu ottelun kääntämiseksi kolmanteen erään.

20 min Toisen erän laukaukset menevät selvästi Pelicansille 11–3. Maaliodottamassa Pelicans on ensimmäistä kertaa edellä Tapparaa tässä ottelusarjassa, kun lahtelaisten lukema on reilu 1,5.

20 min Toinen erä päättyy! Pelicans on siis vahvasti niskan päällä, kun se johtaa ottelua 2–0.

19 min Tasapaksua suorittamista puolin ja toisin jäähyjen jälkeen. Minutti enää erää jäljellä. Pelicans tyytyy toistaiseksi roiskimaan roikkukiekkoja omalta alueeltaan.

17 min Pelicans töpeksii tämän ylivoimamahdollisuutensa. Tyler Kelleher ottaa jäähyn ja peliä jatketaan neljällä neljää vastaan.

16 min Pelicansilta terävä ylivoiman aloitus, kun kiekko osuu heti tolppaan! Ei kuitenkaan maalia ja ylivoima jatkuu.

16 min Tappara ottaa taas jäähyn ja Pelicans pääsee ylivoimalle. Mikael Seppälälle kaksi minuuttia koukkaamisesta.

15 min Kerrotaan myös tähän väliin ilouutinen, että Patrik Laine saapuu vahvistamaan Leijonia MM-kisoihin.

13 minPelicans iskee maalin! Konsta Hirvonen laukoo maalin Heljangon jalkovälistä.

12 min Tapparan maali todella lähellä! Tolppa kilahtaa, kun Granath pyssyttää.

10 min Maalia ei hyväksytä. Tilanne edelleen 0–1 Pelicansin hyväksi.

9 min Nyt nähdään todella kyseenalainen tilanne. Tapparan maali siirtyy paikaltaan, ja Pelicans iskee kiekon verkkoon. Tuomarit marssivat katsomaan tilannetta videolta.

8 min Pelicansilta todella vahvaa ylivoimaa ja kiekkoa päästiin pommittamaan kohti Heljankoa. Tappara-vahti kuitenkin kestää.

7 min Tapparalle taas kahden minuutin jäähy. Veli-Matti Savinainen kahden minuutin istunnolle. Syynä väkivaltaisuus. Savinainen paini Pelicansin maalin edessä tuomareiden mielestä hieman liian rajusti, kun Pelicans-puolustajalta irtosi tilanteessa kypärä.

6 min Pelicansin Elias Vilen purjehtii koko kentän läpi, mutta laukaus ei painu sisään. Nyt on molemmissa päissä ollut hyviä tilanteita. Enteilisikö se maalia?

5 min Tapparalla todella maukas tilanne, mutta Lehterä pommittaa maalin ohi. Hetki sitten Jasek taklasi Tapparan kultakypärää kyseenalaisesti. TIlanteesta ei tuomittu kuitenkaan jäähyä.

3 min Tappara selvittää Pelicansin ylivoiman. Pelicansilla oli pari tilannetta, mutta aivan huippupaikkoihin pelikaaniryhmä ei päässyt.

1 min Tapparan Casimir Jürgensille kahden minuutin jäähy kampituksesta. Pelicans pääsee ylivoimalle.

0 min Toinen erä on käynnissä!

Klo 17.55 Toinen erä on kohta valmiina alkamaan. Ensimmäisessä erässä Tappara voitti laukaukset 11–4, mutta kaiken kaikkiaan vääntö oli hyvin tasaista.

1. erä

17.43 Tapparan maalipaikkaa tarkasteltiin videolta ensimmäisessä erässä. Videon tilanteesta voit katsoa alta.

Tapparan paikkaa tarkastettiin videolta – Pelicans-pelaaja toimi maalivahtina 2:10

17.37 Toni Utunen:

– Oltiin ehkä vähän enemmän valmiina kuin aikaisemmissa peleissä. Kyllä se varamsti oli Pelicansilta paras ensimmäinen erä, maalintekijä kertoo C Moren haastattelussa.

20 min Ensimmäinen erä on paketissa. Pelicansille todella iso maali erän loppuun. Heljanko ehti pitää maalinsa  puhtaana lähes 120 minuuttia.

19 min Pelicans tekee maalin! Toni Utunen nostaa rystyltä komeasti kiekon etukulmasta sisään!

Pelicans tekee 0-1 maalin 1:28

18 min Savinainen pelaa Tuulolalle makean paikan, mutta Bartosak nollaa yrityksen. Maalinteko on edelleen tiukassa.

15 min Tapparalla taas pieni paineen poikanen hyvän karvauksen jälkeen, mutta Bartosak koppaa ja laittaa vähän show'ta peliin.

12 min Tanuksen jäähy päättyy. Tilanne siis edelleen 0–0.

11 min Tappara selvittää lahtelaisten ensimmäisen pakkopelin. Vahvaa alivoimaa kirvesrinnoilta.

10 min Tapparalle jäähy! Kristian Tanus ottaa kaksi minuuttia kampituksesta.

9 min Pelicansin maalilla kaamea härdelli. Waltteri Merelä nostaa jo kädet pystyyn, mutta tuomarit levittävät katensä. Raitapaidat lähtevät kuitenkin tarkastamaan tilannetta videolta.

8 min Tapparalle avautuu suorasta hyökkäyksestä maukas paikka, mutta paluukiekossa ei ole ketään. Joukkueet ovat tasalukuiset.

7 min Pelicansilta vahvaa ja aktiivista alivoimaa. Tapparan ensimmäinen yritys jää torsoksi. Minuutti rangaistusta jäljellä.

7 min Pelicansille 2 minuutin rangaistus, boksiin lähtee Lukas Jasek koukkaamisesta. Tappara pääsee vyöryttämään ylivoimaa.

6 min Seesteisempi vaihe menossa pelissä. Melko tasaisissa merkeissä ottelu on lähtenyt känytiin. Maalipaikat Pelicansille tähän mennessä 2–1.

4 min Pelicansin Killiseltä vahva haasto ja laukaus perään, mutta Tapparan maalilla Heljanko torjuu.

1 min Pelicans-puolustus uinahtaa, ja Tapparan Tanuksella on tuhannen taalan paikka maalin edessä. Laukausta ei näy, eikä maalia synny. Heti perään myös Pelicansilla hyvä tilanne. TIlanne 0–0.

Klo 17.03 Kiekko tippuu jäähän, ja peli on käynnissä!

Klo 16.59 Kansallislaulu raikaa jo. Ihan kohta mennään!

Klo 16.52 C Moren asiantuntijat ruotivat eilisessä lähetyksessä finaalijoukkueiden eroja maalineduspelaamisessa. Katso alla olevalta videolta, mikä ero Pelicansin ja Tapparan maalinedusluutimisessa on.

Ari Vallin ja Tero Lehterä selventävät, mikä iso ero Pelicansin ja Tapparan maalineduspelaamisessa on 4:28

Klo 16.44 Viimeksi 0–2 finaalin tappiotilanteesta mestaruuteen on noussut Tappara vuonna 2017, kertoo C Moren lähetyksessä Ari Vallin. Silloin Tappara voitti lopulta mestaruuden KalPaa vastaan voitoin 4–2.

Klo 16.41 Pelicans yritti hankkia Tapparan tähtipelaaja Veli-Matti Savinaiselle pelikieltoa eilisen finaalin tilanteesta. Liigan kurinpito ei kuitenkaan nähnyt Savinaisen toimissa mitään pelikiellon arvoista.

Videon tilanteesta voit katsoa alta.

Kulisseissa tapahtui perjantaina – Pelicans vaati tästä tempusta pelikieltoa Tappara-jyrälle 0:18

Klo 16.36 Edellinen ottelu Lahdessa oli todella tasainen. Tappara otti niukasti 2–0-voiton, kun se onnistui maalinteossa Pelicans-vahti Patrik Bartosakin taakse vain kertaalleen ja iski toisen maaliin tyhjään verkkoon.

Klo 16.32 Tervetuloa seuraamaan Liigan kolmatta finaalia Tapparan ja Pelicansin välillä. Ottelu alkaa kello 17.00.