Se on siinä! Real Madrid voitti jälleen Mestarien liigan – näin finaali eteni

Pokaali kohti taivasta – näin Real Madrid juhlisti mestaruuttaan 1:16
Real Madrid voitti Mestarien liigan kaudella 2023-24.

Real Madrid ja Borussia Dortmund kohtasivat lauantaina Mestarien liigan finaalissa Lontoossa. MTV Urheilu seurasi finaalia hetki hetkeltä.

Borussia Dortmund – Real Madrid 0–2 (00)

Kello 00.18: Ja näihin kuviin ja tunnelmiin on aika lopetella tämä liveseuranta. Real Madrid otti omansa ja saa juhlia jälleen Mestarien liigan voittoa. Kiitos seurasta ja hyvää yötä!

Kello 00.15: Ja näin Real Madrid hakee mitalinsa ja on valmiina nostamaan Mestarien liiga -pystin kohti Lontoon taivasta!

Kello 00:13: Real Madridin pelaajat tekevät hienosti kunniakujan Borussia Dortmundille, joka hakee hopeiset mitalinsa.

Kello 00.05: Voiton myötä Toni Kroos lopettaa seurajoukkueuransa upeimmalla mahdollisella tavalla Mestarien liigan mestaruuteen! Se on hänelle jo hänen uransa kuudes.

Kello 00.02: Mestaruus on Real Madridille jo seurahistorian 15:s Mestarien liigassa!

2. puoliaika:

Loppuvihellys: Ottelu on päättynyt! Real Madrid voittaa finaalin maalein 2-0! Dani Carvajal ja Vinicius Junior vastasivat toisella jaksolla valkopaitojen maaleista.

Se on siinä! Real Madrid voitti jälleen Mestarien liigan 0:55

90+4min: Marco Reus lähettää vaarallisen keskityksen sivuvapaapotkusta, mutta
Realin puolustus selvittää tilanteen kulmaksi. Thibaut Courtois nyrkkeilee kulmapotkun kauas maaliltaan.

90+3min: Real vaihtaa vielä kerran. Lucas Vazquez ottaa kentällä Viniciuksen paikan.

90+min: Viisi minuuttia lisäaikaa!

90. min: Real Madrid suorittaa vielä yhden pelaajavaihdon. Rodrygo tulee vaihtoon ja Eder Militao kirmaa loppuhetkiksi kentälle.

87. min: Niclas Füllkrug saa vihdoin pallon maaliin, mutta isokokoinen hyökkääjä on paitsiossa, joten maali hylätään! Real johtaa yhä 2-0.

Pallo maaliin, ei hyväksytä – Dortmundin kavennusyritys tyrehtyy paitsioon 0:58

85. min: Real Madrid tekee kaksi vaihtoa: Jude Bellingham ja uransa tähän kauteen päättävä Toni Kroos jättävät kentän. Joselu ja Luka Modric ottavat heidän paikkansa viheriöllä.

83. min: MAALI! REAL MADRID 2-0! Ian Maatsen menettää pallon vaarallisesti ja Bellingham siirtää ryöstetyn pelivälineen nopeasti Viniciukselle, joka iskee pallon tarkasti rysään!

Dortmund-puolustajalta karmiva virhe – Vinicius Jr. vie Realin kahden maalin karkumatkalle 1:42
Dortmund-puolustus sekoilee: Vinicius Jr. vie Real Madridin jo kahden maalin karkumatkalle.

81. min: Huipputorjunta! Eduardo Camavinga laukoo vasemmalla jalalla ja Kobel venyttää kätensä upeasti pallon tielle. Olipa hieno torjunta!

Kulmapotkusta Nacho Fernandez pääsee puskemaan ja Kobel torjuu jälleen! Kobel pitää tällä hetkellä Dortmundia mukana pelissä.

80. min: Toni Kroosin vapaapotku on jälleen vaarallinen, mutta tälläkin kertaa Kobel vetää kaksikosta pidemmän korren. Tilanteen jälkeen Dortmund vaihtaa: Emre Can jättää kentän ja Sebastian Haller tulee tuomaan hyökkäysvoimaa sisään.

79. min: Mats Hummels joutuu rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti ja Real Madrid saa vapaapotkun vaaralliselta etäisyydeltä.

77. min: Ja lisää meinaa tulla! Camavingan keskitys tulee suoraan Jude Bellinghamin jalkaan huippupaikkaan. Nico Schlotterbeck saa kuitenkin raajojaan väliin ja Bellinghamin laukaus lipuu tolppaa nuollen oikealta ohi.

74. min: MAALI! REAL MADRID 1-0! Toni Kroosin tarkka kulmapotku löytää Dani Carvajalin, joka puskee pallon takakulmaan! Real Madrid johtaa 1–0!

Real Madrid johtoon! Dani Carvajal puskee Toni Kroosin tarkan kulmapotkun verkkoon 1:45
Dani Carvajal vei Real Madridin puskumaalillaan johtoon.

72. min: Dortmund suorittaa pelaajavaihdon: Karim Adeyemi jättää kentän ja seuralegenda Marco Reus hyppää kentälle viimeistä kertaa Borussia Dortmundin paidassa.

69. min: Nyt käy lähellä! Viniciuksen vaarallinen keskitys leijailee vaarallisesti kohti Jude Bellinghamia, joka ei kuitenkaan aivan yllä palloon ja keskitys lentää niukasti takatolpasta ohi.

66. min: Kroos pääsee kulmapotkun jälkitilanteesta keskittämään ja Vinicius Jr. nousee korkeimmalle. Tähtilaiturin pusku suuntautuu kuitenkin reilusti ohi maalin.

63. min: Dortmundin vuoro kokeilla maalintekoa. Niclas Füllkrug pääsee puskemaan boksin sisältä, mutta Courtois torjuu. Ei vieläkään avausmaalia tähän finaaliin.

57. min: Real Madrid luo nyt parhaan maalipaikkansa tässä pelissä. Rodrygo puskee Viniciuksen keskityksen Dani Carvajalille, joka pääsee laukomaan hyvältä paikalta. Dortmund-puolustus saa kuitenkin jalkojaan sen verran väliin, että Kobelin on helppo poimia pallo syliinsä.

53. min: Dortmund luo painetta Realin päätyyn ja saa kulmapotkun, joka ei kuitenkaan tuota tulosta.

48. min: Real Madrid pääsee vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen ja Mats Hummels joutuu rikkomaan Viniciusta. Real saa vapaapotkun aivan boksin kulmalta.

Toni Kroosin vapaapotku on erinomainen ja suuntautuu kohti vasempaa yläkulmaa. Gregor Kobel venyy kuitenkin hienoon torjuntaan!

Toinen jakso on käynnissä!

Kello 23.07: Tauko on vietetty ja pelaajat saapuvat jälleen illan näyttämölle. Toinen puoliaika on valmiina alkamaan!

1. puoliaika:

Kello 22.55: Borussia Dortmund loi avausjaksolla maaliodottamaa 1,8 edestä, kun Realin lukema oli vain 0,08.

45:00: Ensimmäinen puoliaika päättyy! Dortmund onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta Real onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Realin hyökkäyspeli oli avausnelivitosella todella vaisua. Nyt 15 minuutin tauko ja sen jälkeen homma jatkuu!

43. min: Sabitzer rikkoo sivurajan tuntumassa vapaapotkun arvoisesti ja itävaltalainen antaa tilanteen liputtaneelle linjatuomarille painavaa palautetta. Sitä ei olisi kannattanut tehdä, sillä keltainen korttihan siitä heilahti.

41. min: Dortmund luo jälleen lupaavan maalipaikan. Marcel Sabitzer laukoo kaukaa ja Thibaut Courtois torjuu matalan laukauksen kulmaksi. Hyvä laukaus, mutta hyvä on torjuntakin.

40. min: Keltainen kortti heiluu jälleen! Tällä kertaa on Dortmundin Nico Schlotterbeckin vuoro saada varoitus.

35. min: Ottelun ensimmäinen varoitus: Vinicius Jr. liukuu Dortmund-vahti Gregor Kobelia jaloille ja saa keltaisen kortin.

28. min: Dortmund tulee jälleen! Karim Adeyemi pääsee laukomaan ja Thibaut Courtois joutuu venymään parhaimpaansa estääkseen saksalaisen laukauksen. Irtopallo Füllkrugin päähän, mutta Courtois nappaa pelivälineen lopulta syliinsä.

26. min: Vinicius pääsee vasemmalta vapaaksi ja lähettää vaarallisen keskityksen boksiin. Dortmund-puolustus kuitenkin selvittää tilanteen.

23. min: Nyt myllyttää Dortmund! Saksalaiset luovat pari upeaa maalintekopaikkaa ja Niclas Füllkrug laukoo pallon tolppaan! Johtomaali oli todella lähellä!

Borussia Dortmund käy lähellä – Niclas Füllkrugin viimeistely-yritys osuu tolppaan 1:56

21. min: Nyt Dortmundin Karim Adeyemi karkaa Real-puolustukselta läpi ja pystyy jo ohittamaan Real-vahti Thibaut Courtois'n. Dani Carvajal ehtii kuitenkin pysäyttämään pieneen kulmaan ajautuneen Adeyemin ja tilanne kuivuu kasaan.

18. min: Real pitää nyt palloa ja etsii väyliä murtaa Dortmundin tiiviin puolustusmuodon. Saksalaiset pakottavat Realin kuitenkin pallottelemaan muodon ulkopuolella. Tiukassa ovat maalintekopaikat tällä hetkellä.

15. min: Vinicius Junior pääsee laukomaan, mutta tämäkin laukaus painuu reilusti ohi kohteesta.

12. min: Real Madrid rakentelee hyökkäystä nyt oikean laidan kautta. Federico Valverde saa jalkansa vapaaksi, mutta vasemman jalan laukaus painuu reilusti yli maalin.

11. min: Ottelu on alkanut tarkkailevissa merkeissä. Dortmund on ottanut pallonhallinnan itselleen ja Real Madrid odottaa hetkiä iskeä. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan olla vielä kummassakaan päässä kenttää nähty.

6. min: Jude Bellingham menettää laidalla pallon ja Dortmund iskee nopeasti vastaan. Real-puolustus selvittää tilanteen kuitenkin kulmapotkuksi, joka ei kuitenkaan tuota vaarallista maalitilannetta keltapaidoille.

1. min: Ja peli käynnistyy heti sekavalla tavalla, kun useampi fani pääsee rynnistämään kentälle. Järjestyksen valvojia ei näy missään, mikä saa MTV Urheilun selostajan Tuomas Virkkusen kiihtymään.

– Ketään ei näy missään. Täysin naurettavaa toimintaa, Virkkunen hämmästelee järjestyksen valvojien toimintaa.

Fanit rynnistivät kentälle heti Mestarien liiga -finaalin alussa - Tuomas Virkkunen ärähti: "Naurettavaa toimintaa" 2:56

Peli on käynnissä!

Kello 21.59: Mestarien liiga -hymni kajahtaa upeasti ilmoille Wembleyllä. Ottelu on näillä näppäimmillä valmiina alkamaan!

Kello 21.56: Joukkueet astelevat kentälle!

Kello 21.55: Alkushow päättyy ja nyt on aika hypätä illan pääherkun pariin! Joukkueet ovat pukukoppikäytävässä valmiina astelemaan kentälle. Pian selviää, kuka voittaa Mestarien liigan kaudella 2023-24.

Kello 21.48: Ja Wembleyllä alkavat alkuseremoniat ja tänä vuonna spektaakkelista vastaa rock-legenda Lenny Kravitz.

Kello 21.43: Paikalle Lontooseen on tullut useita tuhansia Realin ja Dortmundin kannattajia. Dortmundin fanit täyttivät aiemmin tänään Lontoon kadut näyttävästi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kello 21:38: Real Madrid ja Dortmund ovat kohdanneet Mestarien liigassa edellisen kerran kaudella 2017-18. Tuolloin Real vei nimiinsä joukkueiden molemmat alkulohkokohtaamiset.

Kello 21.30: Real Madrid on hallinnut viime vuosina Mestarien liigaa vakuuttavalla tavalla. Espanjalaisjätti on voittanut turnauksen viimeisen kymmenen vuoden sisällä peräti viisi kertaa. Tänään Real jahtaa jo historiansa 16:nnetta Mestarien liigan mestaruutta.

Kello 21.25: Tänään katseet kääntyvät Toni Kroosiin ja Marco Reusiin, jotka pelaavat tänään viimeiset ottelunsa seurajoukkueidensa riveissä. Reus ilmoitti aiemmin keväällä jättävänsä Dortmundin tämän kauden päätteeksi. Reus pelasi Dortmundissa 12 vuotta. Tänään kokenut saksalainen aloittaa kuitenkin penkillä.

Kroos puolestaan ilmoitti lyövänsä nappulakenkänsä kokonaan naulaan kesän EM-kisojen päätteeksi. Illan finaali on Kroosille uransa viimeinen seurajoukkuetasolla. Kokenut konkari avaa tänään Realin aloituskokoonpanossa.

Toni Kroos ja Marco Reus jättävät hyvästit seurajoukkueilleen – kumpi saa uralleen upean kruunun? 8:03
Toni Kroos ja Marco Reus pelaavat tänään viimeiset ottelunsa seurajoukkueissaan. Näin studiotiimi pui kaksikon ainutlaatuista tilannetta.

Kello 21.20: Dortmundin tie Mestarien liigan finaaliin on sisältänyt jännitäviä otteluita. Dortmund vei lohkovoiton nimiinsä PSG:n, AC Milanin ja Newcastlen nenän edestä. Neljännesvälierissä Dortmund kellisti PSV:n, puolivälierissä Atletico Madridin ja välierissä PSG:n.

Real Madrid ei ole hävinnyt tämän kauden Mestarien liigassa vielä peliäkään. Neljännesvälierissä kaatui RB Leipzig, puolivälierissä Manchester City ja välierissä Bayern München.

Kello 21.10: Tässä alla puolestaan Dortmundin kokoonpano illan finaaliin.

Kello 21.05: Finaalin alla Real Madridin yllä leijui yksi kysymys. Kuka torjuu finaalissa joukkueen maalilla? Upean kauden pelannut Andri Lunin vai polvivamman jäljiltä pelikuntoon toipunut Thibaut Courtois. Real-luotsi Carlo Ancelotti on tehnyt valintansa ja maalilla torjuu Courtois. Tällä viikolla sairastellut Lunin on vaihtopenkillä. Katso kokoonpano alta.

Kello 21.00: Oikein mukavaa lauantai-iltaa ja tervetuloa liveseurannan pariin! Jalkapallokausi 2023-24 huipentuu tänään, kun Real Madrid ja Borussia Dortmund taistelevat himoitusta Mestarien liiga -pokaalista. Peli käyntiin kello 22.00!