MTV Urheilun tiedot: Riitta-Liisa Roposesta suurta hämmennystä Suomen hiihtomaajoukkueessa

Riitta-Liisa Roposen paluu maajoukkuehiihtäjäksi on aiheuttanut MTV Urheilun tietojen mukaan suurta hämmennystä. 45-vuotias Roponen ilmoitti jo toissa kauden päätteeksi lopettavansa kansainvälisen uransa, mutta Jällivaarassa hän kuitenkin palasi maajoukkueeseen.

Roposen valinta maajoukkueeseen on aiheuttanut hiihtopiireissä närää. MTV Urheilun tietojen mukaan jopa maajoukkueen sisällä on ihmetelty, miksi mukaan otetaan 45-vuotias konkari, joka vie paikan nuorilta hiihtäjiltä, joilla on vielä tulevaisuudessa mahdollisuus kehittyä, toisin kuin 25 vuoden uran tehneellä Roposella.

Erityisesti tänä vuonna Roposen hiihdättäminen maajoukkueessa on kyseenalaistettu. Tänä talvena ei kilpailla arvokisoja, ja siksi nyt olisi erittäin otollinen hetki ajaa nuoria hiihtäjiä sisään koviin kansainvälisiin kilpailuihin. Sen sijaan hiihtomaajoukkueessa on päädytty siihen, että 45-vuotiaan hiihtäjän on parempi taistella sijoituksista 30 tuntumassa ja tällä kertaa jopa sen huonommalla puolella.

Syyttävä sormi osoittaa hiihtomaajoukkueen johtoon. Hiihtopiireissä peräänkuulutetaan jämäkkää johtajuutta, mikä maajoukkueesta tuntuu tällä hetkellä puuttuvan. 

Roponen oli lauantaina Jällivaaran 10 kilometrin vapaan kilpailussa 35:s jääden voittaja Jessica Digginsille 2 minuuttia ja 48 sekuntia. Hänet valittiin mukaan myös sunnuntain viestiin, vaikka 20 vuotta nuorempi Rebecca Immonen hävisi Roposelle vain kolme sekuntia 10 kilometrillä. Lopulta Immonen toki pääsi hiihtämään Krista Pärmäkosken sairastuttua, mutta väärällä hiihtotavalla ja lainasuksilla.

Roponen valittiin mukaan Jällivaaran maailmancupiin marraskuussa hiihdetyn Oloksen katsastuskisan hyvän tuloksen perusteella. Hän oli siellä paras suomalainen, joten valinta Jällivaaraan oli siinä mielessä perusteltu.

Roponen tai Hiihtoliitto eivät ole ilmoittaneet konkariurheilijan mahdollisesti jatkosta maailmancupissa. Ainakaan Östersundin ensi viikon maailmancupjoukkueeseen Roposta ei nimetty.

Lue myös:

    Uusimmat