Muistatko sinäkin "vaeltaja-emojin", jolla on reppu ja keppi? Sitä ei olekaan olemassa – mysteeri hämmentää netissä

Moni muistaa "vaeltajaemojin", jolla on reppu ja keppi, vaikka kyseistä emojia ei oikeasti ole ilmeisesti koskaan ollutkaan. 

Oletko koskaan käyttänyt vaeltaja-emojia? Vaikka et olisi, voitko kuitenkin nähdä mielessäsi älypuhelimesi valikosta löytyvän punatakkisen emojin, jolla on vaelluskeppi ja reppu, kenties myös kypärä?

Mikäli tämä ei kuulosta tutulta, ei hätää: olet aivan oikeassa. Kyseistä emojia ei ole olemassa.

Jos puolestaan olet nyt hyvin hämmentynyt, et ole yksin, sillä moni muistaa "olemattoman" vaeltaja-emojin elävästi.

Kyseessä Mandela-efekti

Ilmiöstä käytetään nimitystä Mandela-efekti. Mandela-efektiksi kutsutaan tilannetta, jossa suuri määrä ihmisiä uskoo muistavansa asian, jota ei oikeasti tapahtunut.

Nimi tulee Etelä-Afrikkalaisen Nelson Mandelan nimestä: moni muistaa Mandelan menehtyneen 1980-luvulla, vaikka oikeasti hän kuoli vuonna 2013.

Yhdeksän kuukautta sitten eräs tilinsä jo poistanut Reddit-käyttäjä kertoi huomanneensa, ettei vaeltaja-emojia olekaan. Hän oli aikonut käyttää sitä viestissään, mutta kyseistä hahmoa ei löytynyt.

– Etsin sitä, katsoin jokaisen emojin, jopa googlasin sen. Sitä ei ole olemassa. Muistan sen niin elävästi. Se oli vanhempi versio kävelevästä emojista. Sillä oli ruskea tukka, punainen paita ja sinisen shortsit, kaksi vaelluskeppiä ja reppu, käyttäjä kuvailee.

Hän yritti etsiä kuvaa myös vuorikiipeilyyn liittyvillä hakusanoilla, mutta sitä ei löytynyt. Vaeltajaa ei ollut olemassa.

"Mitä hittoa"

Legenda emojista jäi elämään, ja aiheesta on keskusteltu uudelleen useita kertoja. Emojin olemattomuus yllättää keskustelijat aina uudelleen.

– Mitä hittoa, vaeltavaa emojia ei ole olemassa? Luulin, että se oli se, jossa tyyppi kantaa keppiä ja hänellä on reppu? Etsin kaikkialta, enkä löydä sitä. Minulla on nyt eksistentiaalinen kriisi, nimimerkki Kenshow valittaa.

– Menin juuri näppäimistöni ääreen ylimielisenä todistaakseni, että olet väärässä, mutta... Olet oikeassa. Se on poissa. Ja nyt olen vähän kauhuissani, koska ehdottomasti muistan sen myös, nimimerkki Kyomei-ju sanoo.

– Minäkin olisin voinut vannoa, että se on olemassa! Twitter-käyttäjä Manuel Araoz toteaa.

Moni uskoo, että emoji on vain kadonnut päivityksessä; muut väittävät, ettei väite voi olla totta, koska vaeltajaa ei löydy helposti Googlen kuvahaulla.

Toimittaja vaatii emojia julkaistavaksi

Gearjunkie-sivuston toimittaja yllättyi väitteestä niin, että päätyi etsimään emojia useilta sivustoilta, kuten emojeja listaavasta emojipediasta. Hän rullasi läpi kaikki iPhonen ja iOsin emojit, mutta vaeltajaa ei ollut.

– Eli, missä on vaellusemoji? Kärsiikö se limbossa, ansassa jossakin hylätyssä todellisuudessa? Vai onko se olemassa älypuhelintemme näppäimistöissä toisessa todellisuudessa, missä sitä jaetaan iloisesti ulkoilmaintoilijoiden kesken, toimittaja Adam Ruggiero maalailee.

– Yksi asia on varma: meiltä on viety rakas matkakumppani ja vaellusikoni, tai sitä ei koskaan ollutkaan. Selvästi tarvitsemme tätä emojia. Joten, kaikkien tämän pienen vaeltajan muistavien puolesta, sanon tämän: Apple! Antakaa meille emoji (takaisin?)

Emojia ei löydy myöskään kaikkia emojien eri muotoja listaavasta unicode-listasta.

Apple lisäsi vaelluskenkä-emojin kokoelmiinsa vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat