Muistatko vielä Vanessa Williamsin alastonkuvakohun? Nuori missi koki julkisen häpeän ja nöyryytyksen

Hollywood-tähti Vanessa Williamsista julkaistiin 40 vuotta sitten alastonkuvia ilman hänen lupaansa. 

Näyttelijä Vanessa Williams on Hollywood-uransa lisäksi myös vuoden 1984 Miss America –kilpailun voittaja. Missititteli sai aikanaan ikävän käänteen, kun Williams joutui luopumaan kruunustaan pakon edessä vain 10 kuukautta kruunaamisen jälkeen, ollessaan 21-vuotias. 

Hän oli suostunut alastonkuviin muutamaa vuotta aiemmin työskennellessään kuvaajan assistenttina. Kuvien piti jäädä studiolle anonyymisti, eikä niistä olisi pitänyt näkyä muuta kuin vartalon siluetti. Kuvat kuitenkin julkaistiin Penthouse-lehdessä missikisojen jälkeen, vasten hänen tahtoaan.

Ennen kuvien julkaisua missiorganisaatio antoi tähdelle 72 tuntia aikaa luopua kruunusta tai hänet diskataan. Williams luopui tittelistä ja kuvat paukahtivat lehtihyllyille.

Kuvista tarjottiin ökysumma

Hänestä alastonkuvat ottanut kuvaaja sai kuvista rahaa enemmän kuin lehti oli koskaan ennen maksanut kenellekään. Lehti myi lähes 6 miljoonaa kopiota tehden lähes 13 miljoona euroa voittoa. Jopa edesmennyt Playboy-moguli Hugh Hefner kommentoi tapahtunutta moraalittomaksi ja sopimattomaksi aikoinaan. 

Kuvia oli myös tarjottu Playboylle, mutta lehti oli kieltäytynyt tarjouksesta. 

– Tässä tilanteessa uhrina oli nuori nainen, jonka oikeus tehdä päätös itsestään vietiin häneltä. Jos hän olisi halunnut tehdä tämänkaltaisen julkaisun, se olisi hänen asiansa, mutta julkaisua ei tehty hänen toimestaan, Hefner kertoi aiemmin. 

Yleisö ei ollut samaa mieltä Hefnerin kanssa tuohon aikaan ja Williams koki tulleensa häpäistyksi ja nolatuksi. 

Hän joutui 21-vuotiaana kantamaan nöyryytyksen ja vastuun yksin. Williams kertoo tuntemuksistaan tuoreessa People-lehden haastattelussa. 

– Tuomitsevuutta, häpeää ja vastuuta, jota otin 21-vuotiaana. Ja se oli kansainvälistä, tähti kertoo. 

Williams muistelee nyt tapahtunutta

Hän myös soimasi itseään pitkään tapahtuneesta.  

– Nyt kun ajattelen itseäni 19, 20 tai 21- vuotiaana. Olin niin naiivi, luottavainen ja haavoittuvainen, vaikka mielessä ajatteli, että olen vanha tuolloin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Williams osaa suhtautua asiaan armollisemmin nyt, eikä piinaa asialla itseään enää samalla tavalla. 

– Annan itselleni armoa nyt, mutta kun olin nuori aikuinen piinasin itseäni, että minun olisi pitänyt tietää paremmin ja olla tietoisempi. Toruin itseäni jatkuvasti siitä, että minun olisi pitänyt kuunnella sisintäni paremmin, moitin itseäni jatkuvasti siitä, Williams kertoo lehdelle. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Missiorganisaatio pyysi anteeksi

Vuonna 2015 missiorganisaatio pyysi julkisesti anteeksi Williamsilta. 

Huikean uran Hollywoodissa myöhemmin luonut Williams palasi juurilleen 32 vuoden jälkeen ja vieraili tuomarina Miss America -kilpailussa. 

Missikilpailun aikana Williams esitti Amy Grantin Oh How the Years Go By -kappaleen, ja samaan aikaan screenillä pyöri skandaalin uutisotsikot. Esityksen jälkeen kisan toimitusjohtaja Sam Haskell kipusi lavalle ja pyysi artistilta anteeksi.

– Vaikka kukaan meistä nykyisistä työntekijöistä ei ollut skandaalissa mukana, pyydämme nykyorganisaation puolesta anteeksi sinulta ja äidiltäsi Helen Williamsilta. Haluan pyytää anteeksi kaikkea, mitä sinulle sanottiin ja tehtiin, kaikkea, mikä sai olosi tuntemaan vähemmän miss Americaksi kuin mitä olet ja mikä olet aina olemaan, hän sanaili selvästi liikuttuneelle Williamsille.

Williams kiitti organisaatiota koskettavasta eleestä. 

– Tein parhaani miss America -tittelin hallitsijana. Perheeni ja erityisesti äitini puolesta, haluan kiittää Brian Edwardsia, joka järjesteli tämä koko paluuni. Sinun johtajuutesi, tinkimättömyytesi, rakastan sinua. Rakastan näitä tyttöjä, olen niin ylpeä, että olen palannut, Williams kuvaili tuolloin. 

Lähteet: People,Huffpost

Lue myös:

    Uusimmat