Mullistava tapaus juuri ennen Leijonat-peliä – tähti kiiruhti paikalle sairaalasta: "Ajatukset muualla"

Roman Cervenka ratkaisee voiton Tshekille – Suomen turnaus käyntiin tappiolla 1:12
Tästä näet Tshekki–Suomi-ottelun voittomaalikilpailun ratkaisun.

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen NHL-hyökkääjä Dominik Kubalik sai lapsen juuri ennen Suomea vastaan pelattua MM-kisojen avauspäivän ottelua. Mies kiiruhti silti pelaamaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kubalik lähti synnytyssairaalaan perjantaiaamuna ja lounaan jälkeen hänen Klara-vaimonsa oli synnyttänyt heidän ensimmäisen lapsensa, Mia-tyttären. 

– Äiti ja Mia voivat hyvin. Lähetämme suuret onnittelut! Tshekin sosiaalisen median tilillä kirjoitettiin.

Saman päivän iltana kakkosketjuun asetettu Kubalik pelasi Leijonia vastaan Tshekin avausottelun. Tshekin päävalmentaja Radim Rulik puhui tapauksesta "suurena aiheena". Hän kertoi, että Tshekki oli valmistellut kaksi kokoonpanoa sen mukaan, pääsisikö Kubalik Plzenistä Prahaan pelaamaan vai ei.

Tshekki olisi pelannut 11 hyökkääjällä, jos Kubalik ei olisi päässyt tositoimiin. Myös ylivoimaan oli valmistauduttu ilman häntä.

– Odotimme, kumpaa kokoonpanoa me käytämme. Onneksi tämä meni hyvin. Dominik ei ollut helpossa tilanteessa, hän ei luultavasti nukkunut paljoa ja hänen ajatuksensa olivat vähän muualla. Kaiken kaikkiaan hän suoriutui erittäin hyvin, Rulik sanoi Hokej.cz-sivuston mukaan.

Rulikilta tiedusteltiin, arvostiko hän sitä, että Kubalik saapui silti pelaamaan. Hän kysyi tämän jälkeen vastapalloon, onko toimittajalla lapsia, mihin tuli myöntävä vastaus.

– En tiedä, katsoitko heidän perään ensimmäiset kuusi viikkoa, Tshekin päävalmentaja heitti Blesk-lehden mukaan.

Vastauksena oli, että ei, vaan vaimo katsoi.

– No, Dominik on täysin samanlainen, Rulik sanoi.

Kubalik oli viime vuoden MM-kisoissa koko turnauksen pistepörssin kakkonen mätettyään kahdeksaan otteluunsa 12 (8+4) tehopinnaa.

Mies on pelannut NHL:ssä kaudesta 2019–20 lähtien. Kuluneella kaudella hän edusti Ottawa Senatorsia.

Voracekin tapaus

Tshekin MM-kisajoukkueella on aiemmin ollut vastaavanlainen tapaus kesken Slovakiassa pelattujen vuoden 2019 MM-kisojen. Jakub Voracek sai tuolloin kumppaninsa kanssa pojan, ja muutama tunti tämän jälkeen Voracek iski 2+2=4 pistettä 6–3-voitossa Latviaa vastaan.  

Tshekki voitti perjantaina Suomen voittomaalikilpailun jälkeen 1–0.

Lue myös:

    Uusimmat