Tshekin SM-liigatähti kokemassa tylyn kohtalon Leijonat-pelin alla – hymähtää Konsta Heleniuksen "muurista"

SM-liigasta tuttu Michal Kovarcik jakaa lämpimiä sanoja Olli Jokisen suuntaan 4:24
SM-liigasta tuttu Michal Kovarcik jakaa lämpimiä sanoja Olli Jokisen suuntaan

Tshekin tämän kevään MM-kisajoukkueessa ei nähdä paljoa SM-liigaosaamista. Viime kaudella Mikkelin Jukureita edustanut Michal Kovarcik oli ainut liigapelaaja, joka selvitti tiensä Tshekin lopulliseen nippuun. Kovarcik, 27, on kuitenkin jäämässä rannalle perjantain isosta pelistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kovarcik oli jännän äärellä vielä kisojen avauspelin alla. Hän ei tiennyt, että pelaako hän perjantaina Suomea vastaan.

– Ihan sama, että olenko mukana tai katsomossa, ei sillä niin väliä. Olen joka tapauksessa innoissani, Kovarcik sanoi MTV Urheilulle.

Kovarcik ei ollut torstaina Tshekin neljässä pelaavassa ketjussa mukana.

Täten hän on kokemassa saman kohtalon kuin toinen viime kauden Jukureiden pelaaja eli Konsta Helenius. Leijonien 17-vuotias superlupaus on ollut ylimääräisenä hyökkääjänä Prahassa.

Kovarcik näki Leijonien Jukurit-edustajia Brnossa pelatussa EHT-turnauksessa. Hän jutteli tuolloin Pekka Jormakan ja Patrik Puistolan kanssa.

– Konsta tuli myöhemmin mukaan. Hänellä on vähän kielimuuria – hänen englantinsa ei ole niin hyvää, Kovarcik hymähtää Leijonien nuorukaisesta.

– Mutta menemme ehdottomasti kahville, kun sopiva aika löytyy, Kovarcik ilmoitti.

Juttu jatkuu kuvan ja videon alla.

Jukka Jalonen näkee Leijonissa yhteyden sensaatiomaisen tempun tehneeseen ryhmään: "Vahva usko omaan osaamiseen" 3:40
Jukka Jalonen näkee Leijonissa yhteyden sensaatiomaisen tempun tehneeseen ryhmään: "Vahva usko omaan osaamiseen"

Kovarcik saapui Suomeen kesällä 2022. Hän nakutti ensimmäisellä liigakaudellaan Jukureiden paidassa 51 runkosarjaotteluun tehot 9+18=27.

Tahti parani päättyneellä kaudella. Kovarcik oli Jukureiden johtavia pelaajia, mistä osoituksena oli runkosarjan 45 (15+30) tehopistettä.

– Meillä oli erittäin hyvä joukkue jalkeilla, jossa oli paljon nuoria kavereita. Olli (Jokinen) tietää, miten pelaajia kehitetään ja miten heitä viedään eteenpäin. Harmi vain, ettemme päässeet nyt toiselle kierrokselle, Kovarcik sanoo Mikkelin ajoistaan, jatkaen:

– Minulla oli mahtava kahden vuoden pätkä siellä. Otin ison kehitysaskeleen eteenpäin. Odotan innolla myös seuraavaa vuotta Suomessa, Kovarcik viittaa siihen, miten hän vaihtaa ensi kaudeksi Oulun Kärppien riveihin.

Vaikka Kovarcik ei vielä pelaa perjantain Suomi-ottelussa, hän on ylpeä jo siitä, että hän pääsi Tshekin MM-joukkueen matkaan.

– Tipuin viime vuonna ihan loppumetreillä ja ajattelin silloin, että haluan olla Prahassa. Nyt olen täällä, Kovarcik hymyilee.

Leijoniin liittyen Kovarcik jakaa uhoa.

– Hävisimme heille Brnossa ja haluamme nyt revanssin. Ensimmäinen peli on tärkeä – haluamme voittaa sen, hyökkääjä ilmoitti. 

Lue myös:

    Uusimmat