Toimittaja Ari Malmberg
Mutkaton makkarapata
noin 500 g lenkkimakkaraa
2 porkkanaa pala selleriä pieni palsternakka
6 perunaa (pala lanttua)
1 pss sipulikeittoaineita
5 dl vettä
pippuria
1. Kuori juurekset ja kuutioi ne pienehköiksi paloiksi.
2. Kuutioi myös makkara.
3. Paista makkarakuutioita hetki kuumalla pinnoitetulla pannulla.
4. Sekoita juures- ja makkarakuutiot suurehkossa uunivuoassa
5. Lisää sekaan sipulikeittoaineet, vesi ja pippuri.
6. Hauduta pata kypsäksi uunissa 250 asteessa noin 45 minuuttia
Ohukaiset
4 dl maitoa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa kulhossa aineet sekaisin.
2. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
3. Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset siinä kauniin ruskeiksi.
4. Nosta valmiit ohukaiset tarjoiluvadille limittäin.
Appelsiinikastike
3 appelsiinin puristettu mehu
1 dl sokeria
1. Valmista kastike sekoittamalla sokeri ja appelsiinimehu keskenään ja keitä seosta, kunnes se hieman karamellisoituu.
2. Kaada kastike ohukaisten päälle ja lämmitä ohukaisia hetki uunissa (makkarapadan jälkilämmössä) tai mikroaaltouunissa.