Myös uhrille haetaan rangaistusta: Käräjäoikeus antaa tuomion Kampin ampumisesta

Syyttäjän mukaan ampumista edelsivät pieleen menneet huumekaupat.

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion Helsingin Kampin joulukuisesta ampumisesta.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta tekoaikaan 16-vuotiaalle pojalle, jonka syytetään ampuneen toista nuorta Tennispalatsin luona. Ampumisen uhri, tapahtuma-aikaan 19-vuotias mies, ei haavoittunut.

Syyttäjän mukaan tapahtumaketju alkoi pieleen menneistä huumekaupoista. Kaksikko oli syyttäjän mukaan sopinut, että 16-vuotias ostaa 19-vuotiaalta Subutexia 2 300 eurolla. Todellisuudessa kauppatavara oli purukumia, johon 19-vuotias oli kiinnittänyt kirjastossa tulostamansa Subutex-etiketit, haastehakemuksessa sanotaan.

Ampuja vetoaa hätävarjeluun

Ostotilanteessa 16-vuotias huomasi huijauksen, minkä jälkeen 19-vuotias yritti syyttäjän mukaan väkivallalla uhaten saada rahat pojalta. Tämän jälkeen 16-vuotias lähti pakoon ja 19-vuotias tämän perään ilmoittaen, että hänellä on käsiase, syyttäjä sanoo.

Ampuminen tapahtui syyttäjän mukaan tilanteessa, jossa 16-vuotias oli jo päässyt Tennispalatsista ulos ja 19-vuotias oli ovensuussa. Syyttäjän mukaan luoti lävisti 19-vuotiaan päällystakin, mutta tämä ei haavoittunut, koska hänellä oli takkinsa alla suojaliivi.

Ampumisesta syytetty on myöntänyt ampuneensa tilanteessa, mutta hänen mukaansa kyseessä oli hätävarjelutilanne. Hän kiistää ampuneensa 19-vuotiasta kohti tai yrittäneensä tappaa tämän.

Poliisi: Vaarassa useita ihmisiä

Syyttäjä vaatii sittemmin 17 vuotta täyttäneelle ampumisesta syytetylle rangaistusta tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Syytetty on kiistänyt tapon yrityksen, mutta myöntänyt muut syytteet.

Ampumisen kohteeksi joutuneelle miehelle vaaditaan rangaistusta petoksen ja ryöstön yrityksestä. Hän on myöntänyt syytteen petoksen yrityksestä, mutta kiistänyt syytteen ryöstön yrityksestä. Kirjallisessa vastauksessaan hän sanoo lähteneensä seuraamaan poikaa vasta siinä vaiheessa, kun tämä uhkasi häntä aseella.

Poliisin mukaan ampumispaikalla ja myös vaarassa oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä. Molemmilla ampumisen osapuolilla on rikostaustaa, ja epäilty ampuja on poliisin mukaan ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat