Mystisellä käsivirheellä kovat seuraukset – Uefa reagoi välittömästi

Mystinen käsivirhe ihmetytti asiantuntijoita – PSG-pelaajien ennakoinnit jäivät viheltämättä: "Vaikutukset ovat valtavat" 3:30
Mystinen käsivirhe ihmetytti asiantuntijoita – PSG-pelaajien ennakoinnit jäivät viheltämättä: "Vaikutukset ovat valtavat"

PSG–Newcastle-ottelussa rangaistuspotkua tarkastelut VAR-tuomari on siirretty illan Mestarien liigan ottelusta sivuun.

Paris Saint-Germain sai lisäajalla Newcastlea vastaan kyseenalaisen rangaistuspotkun, kun pallo osui Valentino Livramenton käteen. Uefan uusien linjausten mukaan rangaistuspotkua ei olisi välttämättä pitänyt viheltää.

Kentällä ollut tuomari Szymon Marciniak yhdessä VAR-tuomari Tomasz Kwiatkowskin kanssa päättivät kuitenkin toisin.

Kwiatkowskin oli määrä hoitaa videotuomarin tehtäviä Real Sociedad–Salzburg-ottelussa tänä iltana, mutta hänet on siirretty sivuun tehtävistään.

Monet asiantuntijat ovat ihmetelleet PSG:n saamaa rangaistuspotkua. Esimerkiksi huipputuomari Mark Clattenburg hämmästeli, miksi pallo vietiin 11 metriin.

– Tämä rangaistuspotku tuomittiin vastoin Uefan linjauksia, ja Newcastle joutui kärsimään seuraukset, Clattenburg sanoi Daily Mailille.

Uefan uusien linjausten mukaan käsivirhettä ei pitäisi viheltää, jos pallo kimpoaa käteen toisesta ruumiinosasta. PSG:lle vihellettiin pilkku sen jälkeen, kun pallo oli kimmonnut Livramenton käteen hänen rinnastaan.

On myös esitetty näkemyksiä, että rangaistuspotkutuomio tehtiin oikein perustein. Entisen tuomarin Christina Unkelin mukaan ojennettuna oleva käsi oli tässä tapauksessa ratkaiseva seikka, ja se kumosi kimpoamislinjauksen.

Myös MTV Urheilun asiantuntija Juho Rantala ihmetteli kovaan ääneen rangaistuspotkua. Katso Rantalan vaahtoaminen pääkuvan videolta.

PSG:n ja Newcastlen välinen ottelu päättyi lukemiin 1–1.

Lue myös:

    Uusimmat