Valioliiga-legenda raivon vallassa – ratkesiko huippuottelu tuomarifarssiin?

Newcastlen hurja puolustustaistelu suli karulla tavalla – Kylian Mbappe tasoitti lisäajan rangaistuspotkusta 2:37
PSG sai rangaistuspotkun heppoisin perustein.

PSG tasoitti Mestarien liigassa Newcastlea vastaan lisäajalla, kun se sai rangaistuspotkun heppoisin perustein.

Pallo osui tilanteessa Newcastle-puolustaja Valentino Livramenton käteen, ja tuomari osoitti lopulta pilkulle. Newcastle-legenda Alan Shearer tulistui tilanteesta ja latasi X:ssä tulikivenkatkuista tekstiä.

– Tee minulle palvelus. Mitä paskaa, Shearer kirjoitti tviittiinsä.

Monien mielestä tilanteesta ei olisi pitänyt viheltää rangaistuspotkua. On nostettu esiin, että tilanteessa tapahtui kaksi seikkaa, jotka puoltavat rangaistuspotkun viheltämättä jättämistä.

Uefa antoi täksi kaudeksi suosituksia rangaistuspotkujen tuomitsemista varten. Talksport kertoo, että Uefan tämän kauden linjauksien mukaan käsipalloa ei pitäisi tuomita, jos pallo kimpoaa käteen toisesta ruumiinosasta.

Toinen Uefan linjaus on, että tilanteeseen ei pitäisi puuttua, jos pallo ei suuntaudu kohti maalia.

Nämä molemmat tapaukset toteutuivat Livramenton käsivirheessä.

Katso kohutilanne pääkuvan videolta.

The Athletic haastatteli entistä Fifan tuomaria Christina Unkelia, jonka mukaan tilanteessa toimittiin kuitenkin oikein.

– Se oli rangaistupotku. Ojennettu käsi muodostaa esteen. Kun käsi on ojennettu, ei kimmoke-tulkinta enää päde analyysissä, Unkel sanoo.

Kentällä tuomari Szymon Marciniak ei ensin reagoinutkaan tilanteeseen, vaan myönsi pariisilaisille rangaistuspotkun vasta videotarkistuksen jälkeen.

Shearer ei tyytynyt yhteen tviittiin vaan antoi palaa vielä myöhemmin uudestaan.

Loistava taistelu jokaiselta pelaajalta. Ei pitäisi pilata oksettavalla päätöksellä. Hyvin tehty Newcastle, Shearer puhisi.

Ottelu päättyi 1–1-tasatulokseen. Lohkon tilanne on kimurantti ennen lohkovaiheen viimeistä kierrosta. PSG on lohkossa toisena seitsemällä pisteellä, ja Newcastle on kolmeantena kaksi pistettä pariisilaisten perässä. Dortmund on jo varmistanut jatkopaikan, mutta toinen jatkoonmenijä ratkeaa viimeisellä kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat