Mystisen Myyrävaarin pulloposti löytyi 23 vuoden jälkeen – lähettäjä ilmaantui tv-ohjelman avulla: "Mummo ihan herkistyi"

Vuonna 2001 lähetetty pulloposti löytyi hiljattain Nokianvirrasta. Sen lähettäjä löytyi Huomenta Suomen etsintäkuulutuksen ansiosta.

Nokialainen Calvin Piilonen teki pari viikkoa sitten jännittävän löydön Nokianvirran rannalta. Pullopostin lyhyt ja ytimekäs viesti kuului näin:

Hei, sinä joka löysit tämän pullon. Tämä on lähetetty 4.10. 29.9.2001. T: Myyrävaari

Piilonen kertoi MTV Uutisille tuolloin, että Nokialla Myyrävaari oli nimemä joillekin tuttu. Siitä, kuka hän on, ei ollut kuitenkaan kenelläkään tietoa.

MTV Uutiset teki mielenkiintoisesta löydöstä jutun. Seuraavana päivänä uutisten sähköpostiin napsahti seuraava viesti:

Luulen, että minä olen tämän pullopostin vaarini kanssa lähettänyt 23 vuotta sitten Näsijärveltä. Edesmennyttä vaariani kutsuttiin Myyrävaariksi ja käsiala pullopostissa näyttää ihan omaltani pienenä.

10-vuotias kirjoittaja

Viestin lähetti nykyään 33-vuotias Ida Keskinen, joka muistaa lähettäneensä pullopostia vaarinsa ja siskonsa kanssa vuonna 2001 ollessaan 10-vuotias.

– Mä muistan, että vaari on sanonut, että laita siihen nimi Myyrävaari.

Keskisen äiti sattui katsomaan Huomenta Suomi -ohjelmaa, jossa pullopostin löytymisestä puhuttiin.

– Kun he olivat nähneet kuvan, niin äiti oli heti sanonut, että tuo on Idan käsialaa.

Keskinen ja hänen perheensä ei voinut uskoa löydöstä todeksi.

– Ihana juttu! Mä tiedän, että vaari olisi tykännyt tästä ihan hirveästi. Kun me kerroimme mummille tästä, niin hän ihan herkistyi.

Keskinen tutki lapsuuden kirjoituksiaan ja löysi yhden asian, joka todistaa, että kyseessä on hänen kirjoittamansa kirje.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, mikä viimeinen todiste oli ja millaisen reitin pulloposti on kulkenut.

Lue myös:

    Uusimmat