Myykö Ilves tähtensä kesken mestaruustaiston? Hyökkääjä latasi suoraan tahtonsa

Ilveksen tähtipelaaja ja Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Santeri Haarala näyttää olevan lähellä siirtoa tamperelaisten eilisillan eurovastustajan Djurgårdenin riveihin. Haarala myönsi torstai-iltana pelatun ottelun jälkeen viritykset tukholmalaisjätin kanssa.

Tällä kaudella kymmenen maalia ja neljä maalisyöttöä 17:ssä Veikkausliigan ottelussa tehtaillut Haarala sai ruotsalaismedialta erityishuomiota torstain Djurgården-ottelun jälkeen, sillä aiemmin Aftonbladet oli uutisoinut Djurgårdenin olevan kiinnostunut kaappaamaan 24-vuotiaan hyökkääjän riveihinsä.

Haarala myönsi 1–3-vierastappion jälkeen suoraan siirtoviritykset Konferenssiliigassa jatkoon (yhteismaalit 4–2) edenneen kotijoukkueen kanssa.

– On ollut hieman keskusteluita, Haarala tunnusti Fotboll Sthlm -sivuston mukaan. 

Haaralalta kysyttiin, haluaisiko hän siirtyä Ilveksestä Djurgårdeniin.

– Tietenkin. Täällä on todella hyvä liiga, ja tunnelma tänään oli todella hyvä. Jalkapallossa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, Haarala totesi.

Haarala kertoi halunneensa siirtokuvioiden sijaan keskittyä täysin eilisillan otteluun. Hyökkääjä on antanut agenttinsa hoitaa työtään.

– Oli hieman vaikea keskittyä, mutta media voi kirjoitella mitä vain. Pelaajana ei voi menettää fokustaan tuollaisen takia.

Haarala ei osannut arvioida Djurgården-siirron todennäköisyyttä tai sitä, miten Euroopan kentiltä putoaminen vaikuttaa pelaajakaupan toteutumiseen vielä elokuun siirtoikkunan aikana.

– En tiedä. Jalkapallossa ei koskaan tiedä.

– Keskityin viemään meitä kohti lohkovaihetta, mutta nyt olemme ulkona. En tiedä.

Djurgårdenia vastaan Haarala ei onnistunut maalinteossa. Konferenssiliigan neljässä ottelussa tehoja tuli kuitenkin yhden maalin ja kahden maalisyötön edestä.

Ilveksen urheilupomo: "Voi olla jotain liikehdintää"

MTV Urheilu tavoitti perjantaina aamupäivällä Ilveksen urheilutoimenjohtajan Miika Takkulan, joka sulki suunsa tähtihyökkääjä Haaralasta kysyttäessä.

– Haarala-asiaan ei ole kommentoitavaa, Takkula linjasi.

Takkula kuitenkin tunnusti, että Ilveksessä saatetaan vielä nähdä pelaajaliikennettä kumpaankin suuntaan elokuun aikana.

– Kyllä tässä reagointikykyä on, ja kun jatkettiin Euroopassa pitkälle, se on pikkuisen verottanut joukkuetta muutamilla loukkaantumisilla. Ja kun siirtoikkuna on vielä auki, voi tapahtua liikennettä toiseenkin suuntaan. Siinä mielessä on varauduttu, ja voi olla, että tässä vielä jotain liikehdintää tulee lähiaikoina, Takkula kertoi.

Siirron toteutuessa Ilves kuitannee Haaralasta merkittävän, satojentuhansien eurojen siirtokorvauksen. Jo euroseikkailu ja Uefan palkintorahapotti lihottavat seuran tulopuolta Takkulan arvion mukaan yhteensä 800 000–900 000 eurolla.

– Se on merkittävä summa, mutta ei se muuta millään tavalla tekemistä tai strategiaa. Ennen kuin tultiin Tammelaan (uusi stadion vihittiin käyttöön tällä kaudella) pari edellistä kautta oli tappiollista toimintaa, joten se on tärkeää, että saadaan vastinetta näille uusille investoinneille, mitä Tammelaan ollaan tehty, Takkula summasi.

Ilveksen eurotaival katkesi mainion 1–1-kotitasapelin jälkeen torstaina Djurgårdenin Tele2-areenalla koettuun 1–3-vierastappioon, mutta Takkula antoi joukkueelle kiitosta edellisessä, voitokkaassa otteluparissa venymisestä Austria Wieniä vastaan.

– Päällimmäisenä on mielessä pettymys eilisestä putoamisesta, mutta Austria Wien -ottelupari oli loistava suoritus valmennukselta ja pelaajilta. Pystyttiin venymään kauden parhaimpaan ja vielä omalla peli-identiteetillä. Se on hieno suoritus kaiken kaikkiaan. Djurgårdenia vastaan kotiavaus oli riittävän hyvä siihen, että saatiin ihan hyvät asetelmat tänne Tukholmaan, mutta täällä ei sitten valitettavasti ihan riittänyt. Parempi meni jatkoon.

Veikkausliigassa toisena olevan Ilveksen ääritärkeät ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, jolloin se kohtaa sarjakärki Kuopion Palloseuran vieraissa. Mutta nähdäänkö Haaralaa vielä kentällä Kuopiossa?

– Tästä lähdetään ihan tällä kokoonpanolla, mikä on täällä, yksittäisiä pelaajia mainitsematta. Tänään lennetään Suomeen ja Tampereelle, ja tällä poppoolla kohti Kuopiota, Takkula raportoi Tukholmasta.

– Kaikista aisti täällä aamupalalla jo, että katseet on käännetty kohti sunnuntaita. Uskon, että tullaan näkemään tosi vahva Ilves Kuopiossa.

Lue myös:

    Uusimmat