Joutsalaisnainen todettiin syylliseksi miehensä murhan yritykseen. Tämä kuitenkin jätettiin rangaistukseen tuomitsematta syyntakeettomana.
Videolla kerrotaan, kuinka moni kuolee vuosittain henkirikosten uhrina.
Nainen kertoi, että häntä oli tekopäivää edeltävänä päivänä ahdistanut, hän oli saanut itsetuhoisia ajatuksia ja ajatuksia miehensä kurkun viiltämisestä auki. Kun ajatukset jatkuivat, hän oli hakeutunut sairaalaan, josta hänet passitettiin takaisin kotiin.
Illalla pariskunnan välillä oli ollut riitoja, naisen mukaan jopa häneen kohdistuneita uhkauksia, jotka vahvistivat päätöksen henkirikoksesta. Mies oli jatkanut alkoholin juomista, ja nainen oli mennyt sänkyyn odottamaan miehen nukahtamista.
Viilsi kurkun mattoveitsellä
Herättyään nainen oli löytänyt miehen makaamasta vessan lattialta. Hän käänsi tämän viiltämisen kannalta parempaan asentoon ja viilsi tätä mattoveitsellä kaulaan. Sen jälkeen hän meni oven toiselle puolelle pitääkseen sen kiinni, jotta mies kuolisi kylpyhuoneeseen.
Hän kertoi oikeudessa ajatelleensa mattoveitsellä viiltämisen olleen helpoin ja nopein tapa tappaa. Hän teki viiltoja useamman varmistaakseen teon onnistumisen.
"Et lähde sieltä minnekään"
Mies kertoi olleensa illalla vahvasti juovuksissa.
– [Mies] oli yöllä herännyt vessan lattialta kurkku auki viillettynä ja verta oli suihkunnut kurkusta, tuomiossa kerrotaan.
Hän ei ollut saanut ovea auki, ja pyysi naista soittamaan ambulanssin, mihin tämä ei suostunut.
– [Nainen] oli vastannut, että et lähde sieltä minnekään.
Nainen oli jättänyt verta vuotavan miehen makuuhuoneeseen tämän nukahdettua ja oli itse poistunut asunnosta. Mies kuitenkin heräsi aamulla hengissä ja hakeutui terveydenhuollon piiriin.
Yli 10 000 euron korvaukset
Nainen oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittaman mielentilatutkimuksen perusteella syyntakeeton. Tämän vuoksi hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, vaikka katsottiinkin syylliseksi murhan yritykseen.
Teossa käytetty mattoveitsi tuomittiin valtiolle menetetyksi, ja nainen määrättiin korvaamaan miehelle pysyvästä kosmeettisesta haitasta 1500, kärsimyksestä 6000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 3000 euroa.
Nainen on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon, eikä se ole lainvoimainen.