Nainen yritti murhata perheenjäsenensä Vantaan Keimolassa – KRP kertoo, mikä johti tekoon

KRP:n esitutkinta Vantaan Keimolassa tapahtuneesta perhesurman yrityksestä on valmistunut.

Keskusrikospoliisi epäilee, että vuonna 1976 syntynyt nainen yritti surmata iäkkään äitinsä ja itseään vanhemman veljensä kolmikon yhteisessä kodissa tiistaina 9. huhtikuuta. Rikosnimikkeinä tapauksessa on kaksi murhan yritystä ja kaksi törkeää maksuvälinepetosta.

Yritys keskeytyi viranomaisten tultua paikalle.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jan Aarnisalo kertoo MTV:lle, ettei voi avata epäillyn naisen motiivia täysin, sillä asiaan liittyy paljon yksityisyyden suojan piirin kuuluvaa tietoa. Jotain hän silti paljastaa.

– Sanotaan näin, että käytännössä epäilty on hoitanut uhrien juoksevia päivittäisiä asioita. Asiat hänen elämässään ovat johtaneet siihen, ettei hän ole nähnyt muuta ratkaisua kuin tällaisen teon, Aarnisalo sanoo.

Poliisi epäilee, että nainen huumasi perheenjäsenensä lääkkeillä puolustuskyvyttömään tilaan ja teki näille sen jälkeen väkivaltaa asunnosta löytyneellä teräaseella. Kaksi epäiltyä törkeää maksuvälinepetosta taas liittyvät siihen, että epäilty hoiti uhrien juoksevia asioita.

Epäilty on ollut yhteistyökykyinen ja kertonut poliisille oman näkemyksensä tapauksesta, Aarnisalo sanoo. Aarnisalo ei suoraan sano, että epäilty katuisi tekoaan, mutta hän on antanut myös siihen viittaavia lausuntoja.

– Hän on sanonut, että olisihan tämä ehkä jollain muulla tavalla voitu hoitaa.

Keskusrikospoliisin lisäksi tutkintaan on osallistunut Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Valmistunut esitutkinta siirtyy näinä päivinä syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteen nostamisen määräpäivä on 19. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat