Tässä on kätevää "askartelua" viikonlopun pyhäpäiville. Raaka-aineet ovat helpot ja niin on itse nakkipiilojen tekokin. Omaa ilmettä saat käyttämällä erilaisia mausteita täytteeseen, syöjien iän ja mieltymysten mukaan. Nakkien tilalle voit laitta myös lihapullia, savukalaa, kasviksia jne.
Nakkipiilot
- 15-16 kpl
- 1 pkt Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
- Täyte:
- 15-16 nakkia
- chili- tai -tomaattiketsuppia
- 1-2 rkl pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
- Päälle:
- muna
- seesaminsiemeniä
Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti: Arja Savela