Nathalie Blomqvist jysäytti SE-ajalla Suomen mestaruuteen

IK Falkenin Nathalie Blomqvist väläytti sunnuntaina talvikuntoaan ja voitti naisten 3 000 metrin juoksun sisäratojen Suomen mestaruuden ylipitkän radan Suomen ennätysajalla 8.49,25.

– Erittäin hyvä kilpailu. Olen hyvässä kunnossa. Uuteen kauteen valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin syksystä alkaen, Blomqvist jutteli voiton jälkeen.

Lahden Ahkeran Ilona Mononen (9.05,62) oli toinen ja Porvoon Akilleksen Sara Lappalainen (9.14,87) kolmas. Viimeksi mainitulle 3 000 metriä on selkeä ylimatka, kun Lappalainen on kuulunut vuosia Suomen 800 ja 1 500 metrin parhaimmistoon.

Myös Blomqvist juoksee tilaisuuden tullen eripituisia matkoja.

– Ilona veti hyvin. Rytmi oli sopiva, Blomqvist ruoti kärkikaksikon yhteistyötä.

– Juoksu kulki hyvin loppuun asti.

EM-kilpailut tavoitteena

Blomqvistille jäi hyvä mieli hallikaudesta. Viikkoa aiemmin hän voitti Norjassa Pohjoismaiden hallimestaruuskilpailujen 1 500 metrin kilpailun. Lappalainen oli tuolloin toinen.

Blomqvist opiskelee terveystieteitä, mutta nyt opinnot ovat jääneet hyvää vauhtia kiihtyvän juoksu-uran alle. EM-kilpailut Roomassa ovat kesän iso tavoite. Ennen niitä kevään harjoitusohjelma on tiukka.

– Lähden maaliskuussa Flagstaffiin korkean paikan leirille, Blomqvist silmäili Yhdysvaltojen Arizonan suuntaan.

– Olen sillä reissulla melko kauan ja kilpailen huhtikuussa 5 000 metrillä. Yritän juosta suoran EM-rajan. Sitten alan panostaa 1 500 metriin.

Lue myös:

    Uusimmat