Suomen mestariksi rynnineen kiiturin ääni oli lähteä haastattelussa – kaarteessa alkoi kirrata

Pikajuoksija tokeni sairasvuoteelta Suomen mestaruuteen, mutta ei päässyt helpolla 200 metrin hallifinaalissa.

Oulun Pyrinnön Samuel Purolan piti tasailla hengitystään pitkään ja ääni oli lähteä vielä haastattelua antaessa, kun hän ruoti sunnuntaina yleisurheilun sisäratojen SM-kilpailujen miesten 200 metrin suoritustaan.

– Olin kahdeksan päivää kipeänä. Sitten vielä takareisi alkoi kirraamaan kaarteessa, finaalissa voittoajan 21,05 kellottanut Purola jutteli.

Voittajan mukaan flunssaoireet alkoivat edellisen viikon lauantaina.

– Ei ollut kuumetta vaan sitkeä flunssa. En ole vieläkään täysin kunnossa, mutta pystyin kilpailemaan. Alkuerän juoksu tuntui paremmalta ja oli teknisestikin parempi kuin finaalin juoksu, hän ruoti kisapäivää.

Vantaan Salamoiden Riku Illukka (21,15) oli toinen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen (21,59) kolmas.

– Kilpailuun valmistautumisessa huomasin, että en ole tehnyt viikkoon mitään, Purola tuumi.

Teneriffan kautta kohti Roomaa

Purolan hallikausi jäi odotettua lyhyemmäksi.

– Ei jäänyt paljon käteen. Odottelin puoli sekuntia parempia aikoja treenien perusteella.

Hän juoksi Tampereella jo tammikuussa 200 metrillä ajan 20,98. Hallikauden lopussa flunssa vei parhaan terän.

– Nyt lepään niin kauan kuin tarvitsee.

Maaliskuun lopussa Purola lähtee leirille Teneriffalle. EM-kilpailut järjestetään Roomassa kesäkuun alussa.

– Ne ovat tavoitteena, ja toivottavasti olen mahdollisimman hyvässä kunnossa. Kesäkauteen valmistautumista on aikaistettu, kun EM-kilpailut ovat noin varhain.