Naudankieli ja piparjuurimajoneesi

Naudankieli ja piparjuurimajoneesi
Naudankieli ja piparjuurimajoneesiMTV3
Julkaistu 01.02.2007 15:48(Päivitetty 28.05.2008 10:10)
  • 1 naudankieli
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 bouquet garnie (maustekimppu)
  • suolaa, pippuria
  • Majooneesi:
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria
  • 2–3 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • raastettua piparjuurta
  • rucolaa
  • kapriksia

Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ja keitä reilut kaksi tuntia. Kuori kieli keittämisen jälkeen, kun se on vielä lämmin (säästä keitinliemi tai pakasta). Anna kielen jäähtyä.

Tee majoneesi. Yhdistä ensin keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi etikka ja piparjuuri. Tarjoile ohuiden kielisiivujen ja majoneesin kanssa hieman rucolaa ja kapriksia.

Resepti: Nicolas Thieulon

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle