Naudat kahlaavat ulosteessa – salavideo näyttää eläinten kurjat olot

Oikeutta eläimille -yhdistys on ottanut maatilalla salakuvia, joista näkyvät nautojen surkeat olosuhteet.

Varsinais-Suomessa sijaitsevalta lihanautatilalla on tiettävästi otettu pysäyttäviä kuvia ja videota, joissa naudat kahlaavat pahimmillaan polviin saakka ulottuvassa ulostekerroksessa. 

Kuvat on ottanut salaa Oikeutta eläimille -yhdistys, joka on lähettänyt asiasta tiedotteen kuvineen ja videoineen medialle. 

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty sähköinen rikosilmoitus. Asia on tällä hetkellä esikäsittelyssä ja odottaa käsittelyvuoroaan, kerrotaan Lounais-Suomen poliisista. 

Onko kyseessä eläinsuojelurikos?

Oikeutta eläimille -yhdistyksen mukaan vasikoiden alle on kerääntynyt lähes metrin korkea, märkä lantakerros. Tilan mullit on kytketty parsiin, jotka ovat yhdistyksen mukaan märät ja likaiset. Yhdistyksen mukaan kuvat on otettu nyt syyskuussa.

MTV Uutiset yritti tavoitella valvontaeläinlääkäriä, jonka vastuulla paikkakunta on, mutta eläinlääkäri on tavoitettavissa vasta loppukuusta.

Vielä ei ole tietoa, millä nimikkeellä poliisi tapausta mahdollisesti tutkii. 

Eläinsuojelurikoksella tarkoitetaan sitä, että eläintä kohdellaan tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella huonosti. Heikko hoito aiheuttaa tällöin eläimelle kärsimystä tai kipua. 

Eläinsuojelurikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Katso ylhäältä videolta, millaisissa olosuhteissa naudat navetassa ovat.

Lue myös:

    Uusimmat