Kaksi karhua liikkunut Joensuun keskustan lähellä – poliisi seuraa eläinten liikkeitä

Nuorista karhuista on tehty useita havaintoja Vehkalahden alueella. Poliisin mukaan välitöntä vaaraa ei ole.

Kaksi karhua on liikkunut tänä aamuna Pohjois-Karjalassa Joensuussa keskustan lähellä. Asiasta kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisin arvion mukaan kyseessä on yli vuoden ikäiset erauspennut. Erauspennuilla tarkoitetaan alle kahden vuoden ikäisiä karhuja, jotka emo on jo vierottanut.

Karhuista tehtiin aamulla useita havaintoja Vehkalahden taajama-alueella noin kaksi kilometriä Joensuun keskustasta. Ensimmäiset ilmoitukset tulivat hätäkeskukseen seitsemän aikaan aamulla.

Poliisi kertoi ryhtyvänsä karkotustoimiin yhteistyössä suurriistavirka-avun kanssa.

Kello kahdeksan jälkeen karhujen nähtiin menevän uimaan. Poliisi kertoi yhdeksän jälkeen, että karhut poistuivat uimalla eivätkä aiheuta välitöntä vaaraa.

Vielä tämän jälkeen Ylen toimittaja näki karhut alueella sijaitsevan syväsataman ympäristössä.

Puoli yhdentoista jälkeen poliisi sai havainnon, että toinen karhuista on uinut läheiseen Kukkosensaareen. Poliisi kehottaa välttämään tarpeetonta liikkumista alueella.

Kukkosensaari eli Kuhasalo on keskustan läheinen ulkoilualue, jossa on luontopolkuja ja laavuja.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan STT:lle, että poliisi jatkaa nyt karhujen seurantaa. Aktiivista karkotusta ei enää tehdä eikä karhuista ole vaaraa, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan parasta olisi, jos karhut lähtisivät omin toimin asuinalueilta pois. Poliisi seuraa, missä ne liikkuvat.

Mahdollisista uusista havainnoista pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon.

Lue myös:

    Uusimmat