NBA-kausi avattiin Hollywood-tason tempauksella – LeBron James teki poikansa kanssa historiaa

Los Angeles Lakersin LeBron ja Bronny James tekivät NBA-liigan avausiltana koripallohistoriaa pelaamalla ensimmäisenä isä-poika-parina liigan runkosarjaottelussa saman joukkueen riveissä.

Los Angeles Lakersin päävalmentaja J.J. Redick lähetti kaksikon kentälle toisen neljänneksen lopulla ottelussa Minnesota Timberwolvesia vastaan, ja Lakersin kotiyleisö antoi molemmille Jameseille raikuvat suosionosoitukset. 

Ottelua olivat seuraamassa myös Ken Griffey senior ja Ken Griffey junior, jotka tekivät baseballissa samanlaista isä-poika-historiaa Seattle Marinersissa kaudella 1990–1991.

Griffeyt ja Jamesit kokoontuivat ennen ottelun alkua yhteiskuvaan.

– Teimme historiaa. Nyt pääsemme todistamaan historiaa, Griffey junior sanoi.

Koripallon suurnimi LeBron James oli ottelun alla innoissaan, kun häneltä kysyttiin pelaamisesta poikansa kanssa. Jamesit pelasivat aiemmin yhdessä jo Lakersin harjoitusottelussa.

– Tiedän, että hänellä on pelipaita päällä ja voin juosta pelaajatunnelista kentälle hänen kanssaan. Näen hänet lämmittelemässä ja kentällä kaikkien muiden joukkuetovereideni kanssa, LeBron James, 39, tunnelmoi aamuharjoituksissa.

– Tämä on 22. kerta, kun aloitan kauteni NBA:ssa, enkä tiedä miten monta niitä kertoja on vielä tulossa. En ota mitään itsestäänselvyytenä.

Bronny James otti levypallon

Lakers varasi Bronny Jamesin, 20, viime kesän varaustilaisuudessa 55. pelaajana, mutta nuoremman Jamesin oletetaan pelaavan valtaosan kaudesta alemmalla tasolla NBA:n G-liigassa. Minnesotaa vastaan Bronny James pelasi vajaat kolme minuuttia ja nappasi yhden levypallon.

Lakers kaatoi Minnesotan 36 pistettä tehneen Anthony Davisin johdolla 110–103. LeBron James teki 16 pistettä.

Hallitseva mestari Boston Celtics murskasi avausillan toisessa ottelussa New York Knicksin 132–109. Lauri Markkasen Utah Jazz ja Tuomas Iisalon apuvalmentama Memphis Grizzlies avaavat kautensa keskinäisellä ottelulla Suomen aikaa torstaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat