NBA-seura jyrähtää Donald Trumpin kohupuheista

NBA-joukkue Miami Heat on julkaissut lausunnon, jossa se puolustaa Yhdysvaltojen haitilaisyhteisöä republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kuohuttaneiden väitteiden jälkeen.

Floridalainen koripalloseura puuttui maanantaina Yhdysvaltojen äärioikeiston keskuudessa levinneisiin valheellisiin väitteisiin, joiden mukaan Haitin maahanmuuttajat olisivat syöneet lemmikkejä ja villieläimiä Springfieldissä, Ohiossa.

– Miami Heatin henkilökunta, kuten Miami itsekin, on monipuolinen ja loistava sekoitus elinvoimaisia kulttuureja, joihin lukeutuvat meidän haitilaisyhteisömme jäsenet, joukkue kirjoitti lausunnossaan.

– Valheellinen narratiivi heidän ympärillään on loukkaava ja hyökkäävä, ja se on valitettavasti tehnyt viattomista ihmisistä vihamielisen puheen ja fyysisten uhkausten kohteita. Haitilaiset työntekijämme, fanimme ja ystävämme ansaitsevat parempaa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Miamissa on suuri haitilaisyhteisö, joista monet asuvat Little Haitin kaupunginosassa.

Laajasti kumotut valheet Ohion haitilaisyhteisön ympärillä vahvistuivat, kun Donald Trump toisti niitä televisioväittelyssään Kamala Harrisin kanssa viime viikolla.

– Springfieldissä he syövät koiria. Ihmiset, jotka tulivat tänne, syövät kissoja. He syövät siellä asuvien ihmisten lemmikkejä, Trump sanoi.

David Muir, yksi ABC:n isännöimän väittelyn moderaattoreista, korjasi nopeasti entisen presidentin sanomisia.

– Ei ole ollut uskottavia raportteja erityisistä väitteistä, joiden mukaan maahanmuuttajayhteisön jäsenet olisivat vahingoittaneet, loukanneet tai hyväksikäyttäneet lemmikkieläimiä, Muir sanoi.

The Guardian kertoo, että Springfieldin kaupungin sairaalat ja hallituksen rakennukset ovat joutuneet viime päivien aikana pommiuhan kohteiksi.

Lue myös:

    Uusimmat