NBA-tähdeltä 64 pisteen näytös – sitten puhkesi hämmästyttävä kahakka, jossa seurapomo sai kyynärpäästä

Giannis Antetokounmpo teki NBA-seura Milwaukee Bucksin uuden piste-ennätyksen 64, kun Bucks voitti Indiana Pacersin 140-126 Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. 

Edellinen seuraennätys 57 pistettä oli Michael Reddin nimissä vuodelta 2006. Antetokounmpon aiempi henkilökohtainen ykköslukema oli 55 pinnaa tammikuulta 2023. 

– Hän on pysäyttämätön pelaaja. Häntä ei pysty vartioimaan yksi vastaan yksi -tilanteissa, Bucksin valmentaja Adrian Griffin kehui NBA:n verkkosivujen mukaan

Antetokounmpo teki pisteistään peräti 43 toisella puolikkaalla. Hänestä tuli myös ensimmäinen NBA-pelaaja, joka on summannut ainakin 20 pelitilannekoria ja 20 onnistunutta vapaaheittoa samassa ottelussa vähintään 70 prosentin tarkkuudella. 

– On hieno tunne, kun pystyy tuollaiseen, kreikkalainen Antetokounmpo summasi. 

NBA:n supertähti keräsi ottelussa myös 14 levypalloa. 

Kahakka ottelun jälkeen

Pelin päätyttyä pukuhuonekäytävällä sattui kahakka. Syynä oli epäselvyys ottelupallon saajasta. 

Vierasjoukkueen Oscar Tshiebwe teki ottelussa NBA-uransa avauspisteen, minkä seurauksena Pacers halusi ottelupallon hänelle. Bucks puolestaan vaati pelivälinettä seuraennätyksen tehneelle Antetokounmpolle. 

– Se oli ikävää. Ottelupallosta tuli erimielisyyttä, Pacersin valmentaja Rick Carlisle selvitti. 

– Kai sitä voi kutsua kahakaksi. En usko, että siinä oli iskujenvaihtoa, mutta seurapomomme sai eräältä heidän pelaajistaan kyynärpäätä kylkiluihinsa, Carlisle summasi. 

Myös kentällä painittiin. Pacersin Aaron Nesmith kohteli Antetokounmpoa kovakouraisesti viimeisellä neljänneksellä, minkä seurauksena hän sai tuomion räikeästä virheestä. 

Lue myös:

    Uusimmat